2019. április 18., csütörtök

A fenyőgerenda leszállítása


20190418 csütörtök
Reggel azzal ébresztett Sz. Sanyi, hogy a neki vásárolt CR 2032-es gombelemek közül egyet betett az autója Start/Stop távnyitójába és kiválóan működik.
Felhívtam a Fadepót, hogy a tegnap megrendelt 250 x 14 x 9 cm –es fenyőgerendáról  nem kaptam meg a díjbekérőt és így nem is tudtam befizetni, ami veszélyezteti, hogy ma leszabva, legyalulva, impregnálva átvehessem. Váczi Anikó megnyugtatott, hogy ha délután 4óra után megyek, akkor addigra készen lesz és átvehetem.
Közben jött egy e-mail az Oszkár telekocsitól, hogy az elmaradt foglalási díjaimat fizessem be. Megírtam nekik, hogy:
Nem tudom mire vélni ezt az Önöktől kapott befizetési felszólításukat. Eddig nem is volt tudomásom erről az önkéntes szerepvállalás (Foglalási díj) költségvonzatáról.

2019.04.12 volt az Oszkáros pályafutásom alatt az első alkalom, hogy pénzt fogadtam el a fuvarozásért (Barta007). Tőle is csak azért, mert a saját tervezett útvonalamtól (távban 80km és időben 1,5 óra)  lényegesen a tervezettet meghaladó módon kellett teljesítenem.

Kérem, hogy a fizetési felszólításukat vonják vissza és engem töröljenek az Oszkáros listájukból.”

Délelőtt megbeszéltem a Fadepo-val, hogy még ma átvenném a megrendelt Fenyőgerendát.

El is kezdtem felszerelni a csomagtartó rudat, de egy helyen elakadtam. Nincs messze a Thule üzlet. Azon nyomban odagurultam. Az üzletet vezető nagyon lelkiismeretesen segített, de a több mint fél órás munkájáért nem fogadott el semmit.

Időben hazaértem, de kevésnek találtam az akku töltöttségét (78 km), hogy még a Fadepo-t is megjárva nagy biztonsággal leérjünk Dömsödre, ezért feltettem az autót tölteni.

Áronnak mondtam, hogy ½ 4-kor el kell indulnunk, mert a cuccokat gyalog kell levinnünk a Gazdagréti úti töltőig és a Fadepo csak 5-ig van nyitva.

Ehhez képest csak 4 óra után indultunk. A piros kosarat én vittem a Mannát Áron. A hatótáv megnyugtató módon 100 km felett lett.

Az idő szorongatott minket, amihez a Húsvét előtti délutáni csúcsforgalom is hozzájárult. Öt óra előtt pár perccel oda kellett telefonálnom, hogy  egy picit késni fogunk. Nem probléma - megvárnak – mondták.

5:10-kor értünk oda. Az emberek már kikészítették a fenyőgerendát. Anikó már nyomtatta a számlát. Kifizettem.  Az emberek segítettek feltenni a fenyőgerendát, amit egyik végén a frissen tőlük vásárolt spaniferrel, a másik végén a tőlük kapott kötöző anyaggal rögzítettünk.

Beütöttem az útvonaltervezőbe a Dömsödi címet és 100 km hatótávval indultunk, amiben kb. 50 km még a biztonsági tartalék.

Dunaharasztinál mi is bementünk tankolni a KFC-hez. Rendeltem egy nagy vödör (30 darabos) rántott csirke szárnyat, sok majonézt, egy káposztasalátát és két üdítőitalt.

Így jóllakva érkeztünk a bázisra.  Már valóban csak 49 km hatótávot mutatott a rendszer. Majd éjjel feltöltődik.

Manna örült a legjobban a kertnek. Egészen addig maradhatott kint, amíg nem kezdődött el az ünnep előestéjén a rakéták lövöldözése.                  



  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése