2019. április 16., kedd

Dulakodás


20190416 kedd

Reggel Szákika telefonált és elpanaszolta, hogy kerékpárral kellett mennie Pátyról Biatorbágyra a dolgozóba, mert az (Toyota Jaris hybrid) autója nem kapta meg a nyomógombos kulcstól a jelet és nem indult. Feltehető, hogy a kulcsban lévő gombelem lemerült.

Felhívtam a Realszisztema Toyota szervizt, hogy megkérdezzem, milyen gombelem való bele. Ők is szétszedtek egyet, meg Sz. Sanyika is szétszedte a nála lévő kulcsot. Egybehangzóan jelezték, hogy CR 2032-es a gombelem típusa. Ennek darabja 1.200.- Ft. a szervizben.

Még bekaptam egy gyors reggelit, Áront ismét megkértem, hogy tegyen rendet a szobájában, majd azonnal lóra pattantam és udaörsön vettem belőle két darabot.  (A tartalék a hűtőszekrényben sokáig eláll.)

Elvittem Sz. Sanyinak a Volvo szervizbe Biatorbágyra és megbeszéltem vele, hogy mivel éjszakás, holnap reggel megyek érte.

Hazafele jövet még beugrottam a TESCO-ba.  Leadtam a palackokat és vettem holnapra krumplit meg sütnivaló oldalast.

Bőven elmúlt dél, mire az autót letettem a Gazdagréti úti töltőnél. Áron természetesen nem csinált rendet, csak feküdt az ágyában és Internetezett.

Háromra pontosan érkezett Zsolt. Egy jó órát matekoztunk.

Vittem le a smaragdfának egy ballon vizet. A levélkezdemények már20 mm-esek.  

100 %-os töltöttséggel  hoztam fel az autót a hátsó kijárathoz.

L. Pistivel megállapodtam, hogy némi rendszerességgel fog hozzám járni angolórára. Én arra gondolok, hogy erre a heti egy alkalommal a csütörtök délután lenne a legalkalmasabb.

Áron nagyon finom vacsorát készített. (rántott halfilé rudacskák, rizzsel és majonézzel.)

Áronhoz megint be kellett mennem, hogy csináljon rendet a szobájába. kiküldött a szobájából, mint ahogy Katikát is megkérte, hogy ne menjen be a szobájába. Ebből dulakodás lett, és lefogott. Segítségért kellett kiabálnom, hogy kiszabaduljak. Lejöttek a Gasparicsék, ők szabadítottak  ki. Kijőtt mindenki a folyosóra.

Ők is benéztek Áron szobájába, a látványtó majdnem elájultak.

Kértem Áront, hogy ha nem tud rendet tartani és tanulni, akkor költözzön el. Azt mondta elmegy, de adjak neki havonta 300 ezer forintot és fizessem ki a lakbérét, mert ez nekem kötelességem különben feljelent. A kollégiumról hallani sem akar.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése