2019. április 7., vasárnap

Infláció


Mind a ketten lustálkodtunk, de én csak 9-ig. Akkor lementem megkeverni a kőrözöttet és reggelit készíteni.

10-kor elkezdtem hivogatni Áront, hogy a reggeli tálalva, de hiába.Végül egyedül reggeliztem.

Nagyon jól ment az angol és az olasz anyagok letöltése, bár az olasz anyagokat hiába küldöm át Áronnak, többnyire bele se néz.

Délben kimentem a kertbe és elültettem a négy paradicsom palántát, remélve, hogy nem túl korai. 1:00-re készen is lettem vele.

Új szembeszomszéd érkezett. Udvariasan bemutatkoztunk egymásnak. Felajánlottam nekik, hogy ha bármire szükségük van, csak szóljanak. Az első amit kértek, egy fúrógép. Átjuttattam.

Kettőkor Áron még nem jutott el a reggeliig. Kértem, hogy kezdjen el összepakolni, mert 3 óra körül szeretnék elindulni.

Ez nem jött össze, úgy hogy mindent, még Mannát is nekem kellett bepakolnom az autóba.

Így végre négykor el tudtunk indulni haza.

Ütközben Szigetszentmiklóson tudtam venni egy sokmagos cipót, meg egy kis poharas tejfölt (már az is 180.- forint.) Két éve ez még csak 40.- forint volt. Hol van az a híres 2,7 %-os infláció, amivel a nyugdíjakat emelték. Talán a tizedes vesszőt tették eggyel balrább.

Amikor a gyógyszertárban reklamáltam, hogy mitől emelkedett ennek a gyógyszernek az ára majdnem 40 %-kal, amikor a kormány 0 %-os inflációról beszél, akkor azt mondták, ezügyben menjek a kormányhoz reklamálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése