2019. április 24., szerda

Rabbit Proof Fence


Reggel csak annyit vettem észre Áron elmeneteléből, hogy nem felejtette itthon a tegnap este elkészített tízóraiját és a notebookomat kitette a konyhaasztalra.

Két olyan angol témát dolgoztam fel, amiről úgy látom, hogy a tanulóknak problémát okoz. Az egyik az idiómák, a másik a Phrasal Verb-ök. Hiába tudja valaki a 20.000 angol szó jelentését, hiába tudja alkalmazni a 100 nyelvtani szabályt, ezek ismerete nélkül szinte lehetetlen angol nyelvterületen boldogulni és a kommunikáció csak hadonászással oldható meg.

Levittem egy ballon vizet a smaragdfánknak. Már 6 cm-es levelei is vannak. Most már jön a meleg idő és biztosan beindul.

Délután időben elindultam a Brushup-ra. Nagy élvezettel hallgattam Larry-t a kiscsoportban.

Larry beszerezte a DVD lejátszót, amit majd nekem kell osszehangolnom Misi TV-jével. 

Utána megnéztük a „Rabbit Proof Fence” filmet. Larry azt mondta, ha viszek be egy pendrive-ot, akkor szívesen rámásolja nekem.

Hazajövet már nagyon megéheztem. Azt sem bántam volna, ha már 6-kor nekiesünk a kajáknak, de
megbeszéltük Áronnal, hogy csak 7 és 8 között fogunk a csülkös bablevesből vacsorázni. Ezért ½ 8-kor feltálaltam a vacsorát és 8-kor elkezdtem egyedül enni, mert ő nem tudott leszakadni az Internetről. Sajnos függő, és ha elzárom, a csapot balhé van.

Most már 10 óra van és a neki kitálalt kaja is kihűlt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése