2017. november 16., csütörtök

Búcsú a családomtól


Nagyon rosszul aludtam. Szinte egész éjjel félig ébren azért szorongtam, hogy le ne késsem a 12:45-ös Ryanair Budapestre induló gépet. Azután hat órától már reménytelen volt, hogy egy picit elaludjak.

Kezdtem összepakolni és figyeltem, ahogy a gyerekek sorban elindulnak az iskolába. Még egyszer mindegyiktől érzékeny búcsút vettem. Artúrnak külön megköszöntem a sakk partikat és Jankának pedig azt, hogy velem tartott a Csodák Palotájába.

Kicsit pakolásztam és készítettem magamnak reggelit, amihez Norci egy finom kávét csinált. Amikor elindult Jankával az iskolába, készítettem magamnak két szendvicset az útra.

Újra átgondoltam, hogy mindent rendesen elpakoltam-e és lassan indulhattunk a reptérre. Norci még betett egy üres flakont a táskámba, hogy majd a csomagok ellenőrzése után töltsem meg vízzel. Ádám vezetett, Norci pedig hátra ült.

 A reptéren egészen a mozgólépcsőig kísértek. Nagyon megköszöntem a velük töltött hetet és onnan már egyedül mentem.

A reptér hatalmas, de olyan jó az eligazító rendszerük, hogy eltévedni nem lehet.

11:55-re hívtak a 14-es kapuhoz, de hamar bejelentették, hogy a gép 20-30 perc késéssel fog indulni. 13:30-kor el is indult.

Hogy valamivel elüssem a két és fél órás utat, egy óra múlva megettem az egyik szendvicset.

Utána elővettem a notebookot, vigyázva, hogy a wifi be se legyen kapcsolva (repülési mód) és megírtam az indulás fél napját.

Az úton összebarátkoztam egy fiatal párral, akik egy hétre tervezték kiruccanni Budapestre. . Egy hetet terveztek Budapesten tölteni. A repülés ideje alatt igyekeztem néhány, szerintem fontos látnivalóról mesélni nekik. Búcsúzóul elkérték az email címemet. 

A landolás és útlevél ellenőrzés után odalépett hozzám egy ajánlkozó taxi sofőr és kérdezte, hogy hova tervezem az utat. Mondtam neki, hogy Gazdagrét. Mire ő: 15.000.- ért elviszem. Nagyon sokallottam és mondtam neki, hogy a repülő 20-000.-ért elvitt Bristolba és haza is hozott. Inkább felültem a tömegközlekedésre E200, M3, M4, 8E és az ingyen hazahozott.
Itthon nagyon megörültem az itthoni családomnak. Áron egy serpenyő bolognai-val várt, amihez a hűtőszekrényben való rendcsinálásakor megtalálta a parmezán sajtot. Emőkének is jutott belőle egy tányérral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése