2017. november 20., hétfő

Catch 22

Reggel még az elindulása előtt szóltam Áronnak, hogy vigyen magával egy almát és el ne felejtse a ½ 4-es randevúnkat és minden igazolvány legyen nála.

Reggeli után az 5 méter hosszú szelemen gerenda megrendelését és átutalását intéztem, mert pénteken szeretném átvenni és levinni Dömsödre.

Utána legurultam a Nissan Centrumba egy kis elektromos tankolásra, de csak 80 %-ig töltöttem, mert azt tanultam, hogy az jót tesz az akkumulátor élettartamának, ha az ember nem tölti fel teljesen. Így is lett bele 154 km hatótávolság.

Hívtam a Gyámhivatalban a Vörös Mariannát, hogy mondja el, mikre kell majd odafigyelnem a K&H-ban.

Kora délután ettem egy csípős savanyú levest a kis kínaiban és már egy kicsivel ½ 4 előtt ott voltam a K&H-ban. Áron hozta a formáját és 5 percet késett. Már az első kérdésnél kiderült, hogy Áron otthon felejtette a Diákigazolványát.

Ami ez után történt az Catch 22 (A 22-es csapdája). A K&H bankban az ügyintéző kitöltötte és alá is írattatta az űrlapokat, amiken már volt bankszámla szám is, de hitelt érdemlő igazolást erről csak abban az esetben tud majd kiállítani, ha arra már a vevő ráutalta a lekötendő vételárat. Ennek az igazolásnak kell meglennie ahhoz, hogy a Gyámhivatal az adás-vételi szerződést záradékolni tudja.

 Az Erste Bank viszont csak akkor tudja a vevő hitelkérelmét elindítani, amikor ezt a záradékolt szerződést megkapja. Ameddig viszont a vevő nem kapja meg a hitel összegét, addig nem tudja a számlára utalni a lakás vételárát.

Én ehhez azt tudtam javaslatként hozzátenni, hogy szívesen meghívnám a Gyámügyi Előadót, a K&H bank ügyintézőjét, az Erste bank ügyintézőjét és az egész ügyletet bonyolító ügyvédet egy ebédre és rájuk zárnám az ajtót, ahonnan csak akkor jöhetnének ki, ha már felszáll a füst, és ha már tudják ennek a gordiuszi csomónak a megoldását.

A bankból Áron busszal ment haza, mert nekem még be kellett ugranom a könyvtárba visszavinni a holnap lejáró kölcsönzött könyveket.

Hazajövet natúr serpenyőben megsütöttem a Dömsödről hazahozott csirkemell szeleteket és döntési helyzet elé állítottam Emőkét és Áront, hogy a hűtőben lévő kétféle kaja közül melyik legyen ma a vacsora és melyik maradjon meg holnapra. Megbeszélték és úgy döntöttek, hogy ma a kelkáposzta legyen a sült csirkemellel.

Amíg a csirkemell lassan sült, lementem a CBA-ba kenyérért, krumpliért, sörért, üdítő italokért és macskakajáért.

Amikor a csirkemell szeletek megsültek, megmelegítettem hozzá a két tányér kelkáposzta főzeléket és vacsoráztunk.


Elindítottam volna egy mosást, de mosópor híján még egyszer le kellett mennem a CBA-ba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése