2017. november 26., vasárnap

Diótorta Áron szülinapjára

Marika 9-re ígérte, hogy jön, hogy együtt írjuk meg a Németországi munkáltatójának a reklamáló levelét, de végül ezt átette 10 órára.

Amikor Áront kértem, hogy tegye be a sütőbe a pizzát, közölte, hogy ő azt már éjszaka megette, de most mind a kettőnknek készít reggelit. Engem annyira bántott az önző eljárása, hogy azt mondtam, hogy én nem kérek reggelit és, hogy nyomatékot adjak a sértődöttségemnek, aznap már nem is ettem.

Amikor Marika megjött, folyton csak azt hallotta, hogy Áront többször kértem, hogy most már írja meg a több mint két hónapja kért „PARADICSOM 2017.09.01.” címkét és ragassza az üvegekre, hogy azokat betehessem a hideg éléskamrába.

Marika mindenféle édességet, süteményeket hozott Áronnak, miközben magyarázta neki, hogy ő itt nálunk nem cselédséget, hanem takarítást vállalt és ha Áron ezt nem tudja megérteni és a szobájában és  a fürdőszobában ételmaradékokat, tányérokat, evőeszközöket, félig elfogyasztott és nyitva hagyott italokat, poharakat, bögréket akar tartani, akkor ő a munkát nem vállalja. Külön kitért arra, hogy kultúrembereknél hogyan kell elhagyni a WC-t.

A reklamáló levél nagy részét megfogalmaztuk, a durva hibákat igyekeztem kijavítani és arra kértem Marikát, hogy letisztázva még egyszer küldje át nekem, és ha szükséges, arról küldök még egy hibalistát.

A sokszori kérés után végül én címkéztem fel a paradicsomokat és be is tettem az éléskamrába.

A délután a diótorta készítésével telt. Egyedül a krém állandó keverését bíztam Áronra a dupla-falu edényben, de mivel Áronnak a keverés közben is fel kellett mennie az Internetre, ezért az nem lett olyan krémszerű mint szokott. Ez csak egy esztétikai hátrány, mert az ízvilágát nem befolyásolta.


Besötétedéskor mindent összecsomagoltunk és elindultunk haza. A csomagolás közben az egyetlen probléma az volt, hogy sehol sem találtam a mobiltelefonomat. Még az sem segített, amikor Áron megpróbálta megcsörgetni. Nincs és nincs. 

Emőkével otthon nem sikerült találkoznunk, ezért a neki szánt fokhagymás, snidlinges túrót a kilincsén fogja majd megtalálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése