2021. január 19., kedd

Ma lenne 106 éves drága Róza

20210119 kedd

Reggel 7 óra van.

Az első gondolatom, hogy megboldogult drága Róza anyámra emlékezzek. Már több mint tízenöt éve, hogy itt hagyott bennünket és még mindig nem tudom megállni, hogy ezen a napon ne sírjak. Ma lenne 106 éves. Nyugodjál békében Róza! Nem felejtünk el soha.

Keresnék valami kevésbé szomorút a számítógépen, de nem megy. Inkább becsukom a notebookot, eloltom az éjjeli lámpát, becsukom a szemem, sírok és csak rá gondolok.

Kicsit beleszenderedek és csak 9 óra után megyek le reggelizni.

Az elektromos kazánnak még a jól leszigetelt házban is nehéz a dolga, de azért állja a sarat. A házban 20 fok van, miközben odakint 0° Celsius körüli a hőmérséklet. Azt tervezem, hogy délelőtt begyújtok a cserépkályhába.

A Duolingóban sem sokkal jobb a helyzet. Andi már megint több mint 1600 XP-vel vezet, de küzdök, mert egyetlen napot sem szabad kihagyni.

A délelőttre tervezett begyújtás kora délutánra halasztódott, amikor amúgy is lementem, hogy megegyem a Bikás parknál vásárolt gyrost.

Délután öt órára már csak parázs volt a cserépkályhában és be lehetett zárni az ajtaját és csak ontotta a meleget. 22° Celsius van és még fűt.




 


  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése