2021. január 14., csütörtök

fokhagyma

 20210114 csütörtök

1/2 8-kor ébredtem. A nagy havazás, a híreken kivűl sehol.

Délelőtt Duolingo. Andi előnyét redukáltam 1400 XP pont alá. 

11-kor jutalom reggeli. 

Közben eszembe jutottak apai nagyanyám szavai: 

"A drága gyógyszerek helyett, amikről hallottam, hogy végeztek egy két hónapos hatástanulmányt, inkább kapjál be a reggelidhez mindig egy gerezd fokhagymát. amiről már ezer éve tudjuk, hogy jót tesz az egészségnek."

Így is tettem. A reggeli gyógyszer mellett egy gerezd fokhagyma.

Beszéltem Viberen Tósa Sanyival. Az idő múlása felettünk, talán a legkegyetlenebb dolog. Sanyi, aki már akkor vadászpilóta volt, amikor együtt jártunk a középiskolába. Mutatós fiú volt és a lányok sorbanálltak a kegyeiért. Mostanra, hogy az idő elmúlt a fejünk fölött, multiplex szklerózisban szenved és miután nem tudják kigyógyítani, ő pedig nem tudja magát ellátni, bevonult Gyömrőre az idősek otthonába. A nyugdíja olyan alacsony, hogy a havi ellátási díjon felül szinte semmit nem engedhet meg magának. 

Egy alkalommal már beleegyezett, hogy utaljak neki egy kis pénzt és most is csak nehezen bólintott rá, mert mint mondta, nem tudja megadni. Szégyen, hogy egy nyugalmazott repülő tiszt nem engedhet meg magának egy kis nasolni valót, mert arra már nem telik. 

A GLS futár SMS-ére Áront, kértem meg, hogy vegye át a csomagot. Kicsit morgott érte, de végül a Messengeren írt, hogy át tudta venni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése