2021. január 11., hétfő

nem megy a francia

 20210111 hétfő

Hajnalban ébredtem. Gondoltam meghallgatok egy francia podcast epizódot, amelyik azt mondja magáról, hogy könnyű megérteni. 

https://podcast.duolingo.com/episode-31-les-moines-brasseurs-the-beer-brewing-monks

Nem mondom, hogy nem tudtam egy-egy szót elcsípni, főleg azért, mert előtte, hogy a segítségemre legyen még angolul is elmondta az epizódot, de csak a francia szöveg hallatán még a szöveget olvasva sem tudtam volna pontosan összerakni a történetet. Nagyon elkeserítő szembesülni a tényekkel. 

Mégegyszer neki fogok futni a dolognak, de ha nem megy, bármennyire tetszik a nyelv, lehet, hogy az egész francia tanulást fel kell adjam.

Inkább lemegyek reggelizni, az még megy, nem úgy, mint a francia. :-)

Tibcsinek átküldtem az SCA befektetői adatlapot. Amikor visszaküldi lépünk tovább.

Dél körül indulok Budapestre. 1/2 3 -kor érkeztem. Már meg se lepődöm azon, hogy otthon milyen körülmények fogadnak.

Még bőven van időm, mert csak 3/4 4-re vagyok előjegyezve a háziorvosi rendelőbe az influenza elleni védőoltásra. Addig lemegyek a CBA-ba, veszek egy doboz tejet. egy vekni rozskenyeret, két csípős paprikát, egy üveges lecsót és egy szál belevaló lecsókolbászt, egy nagy pizzát és pluszban rávaló füstölt tarját és trappista sajtot,  ketchupot, mustárt, egy nagy palack sört és egy 1/2 lteres unicmot.

Áront kértem, hogy úgy kezdje el sütni a pizzát, hogy nekem 3/4 4-re le kell mennem a háziorvosi rendelőbe. Hát ez nem jött teljesen össze, de jó lesz az utána is.

Időben lementem az orvosi rendelőbe. Lenke nővér beadta az influenza elleni védőoltást.

Összekészítettem a cuccaimat és a kezemben a pizzaszelettel indultam Dömsödre. A Bikás parknál vettem egy kis kaját becsomagolva. Elértem a 17:35-ös buszt és este 7-kor már a bázison voltam. Emeltem egy fokot a thermosztáton, bekaptam egy pár falatot és lepihentem. 10-kor villanyoltás. 



  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése