2021. július 7., szerda

Orthopedia

20210707 szerda

Nyolckor arra ébredtem, hogy Emőke és Áron az én délelőtti Sztk-ás prgramomról egyeztetnek.

Az index.hu-n lassan annyi a sötét hír, hogy számomra lassan már nem kivánatos az olvasása, mint rendszeres reggeli program.

Emőke lányom 9-kor, mielőtt munkába ment volna, mindkettőnket elvitt a Fehérvári úti SzTK-ba és ott Áron lelkére kötötte, miképp vigyázzon rám. Mi kiszálltunk és ő ment a dolgözóba.

A Betegirányítóban leadtuk a beutalómat és megkaptuk a (II. emelet Orthopédiára a sorszámot.

Viszonylag elég hamar sorrakerültünk. Áron nagyon komolyra vette Emőke utasításait és egy pillanatra sem hagyott magamra.

A doktor úr kikérdezett és alaposan szemrevételezte a bal csípőmet, majd leküldött a Röntgenre és kérte, hogy ha végeztek velem, akkor jöjjünk vissza.

Mindent úgy tettünk, ahogyan kérte.

A röntgen után visszamentünk hozzá. A képernyőjén megnézte a röntgen felvételeket, majd újabb hegyi beszéd következett, ami arról szólt, hogy ez a degeneráció ugyan nem gyógyítható, de ő javasol egy gyógyszert, ami a kellemetlen fájdalmakat csökkenti. Kiváltottuk a felírt receptet és utána átsétáltunk az Allé-ba. 

Áron ott először bement a K&H-ba.,majd kért tőlem 10.000.- forintot kölcsön, mert szerette volna pótolni az eltűnt SIM  kártyáját.

Valaki magyarázza el nekem, hogy egy mobiltelefonból ami külön tokban van, hogyan tud egy SIM kártya csak úgy kiugrani..

Megvette az új SIM kártyát, majd felültünk a 153-as buszra és hazamentünk.

Ott Áron megmelegítette nekem a kínaiban vásárolt amerikai csirkét tésztával és utána készítet egy tejeskávét. Megettm, megittam, utána összepakoltam és indultam Dömsödre. A buszraszállás előtt  a CBA-ban vásároltam egy kenyeret, egy folyékony kenyeret, egy szál sütni való kolbászt, két csirkecombot egy unicumot egy kis háló vöröshagymát, egy csokor újhagymát és egy csípős paprikát..  

A málhámmal alig fértem fel a buszra. A Bikás parknál le kellett  üljek egy kicsit pihenni. A 14:35-ös busszal indutam Dömsödre.

Útközben felhívtam Ferikét, hogy ki tudna-e gurulni értem 1/2 4-re a Dömsödi CBA-hoz.

Amikor leszálltam, Feri már ott várt. Még beugrottam egy üveg natut lecsóért és már indultunk is a bázisra. Nagyon hálás voltam Ferinek, hogy a sok cuccal nem kellett gyalogolnom. 

A bázisra érve Feri segített mindent bevinni. Nagyon hálás voltam a segítségéért.

Egy korty unicum  után feltettem főni egy nagyobb meghámozott feldarabolt krumplit és két kanál olajon megpátoltam egy feldarabolt vöröshagymát és egy debrecenit, majd az egészet összeöntöttem az üveg lecsóval. Amíg ez összefőtt, VÉGIG OTT ÁLLTAM MELLETTE! Nem ám még egy unicum és közben felmegyek pihenni. Nagyon finom lett. Utána egy pohár hideg sör.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése