2017. február 16., csütörtök

A Scenic hazakerül


Az élet kezd visszatérni a régi kerékvágásba.
Áron 7:20-kor indul el. Amikor elindult, nem is értettem, hogyan lesz ebből a Hősök terén „0”-ik óra.
Mostantól egyik napra sem írhatom, hogy jól kezdődik, mert az első dolog, hogy meg kell szúrnom magam.
Készítettem egy, ham and eggs-et magamnak tejeskávéval, majd levágtam a kiálló gyufaszálakat a fogantyúról. Kicsit megcsiszoltam és visszaszereltem a tükrös ajtóra. Az egész olyan masszív lett, mintha egybe öntötték volna. Örömmel töltött el, hogy a lakás sem leépül, hanem egyre jobb állapotú lesz.
Próbáltam rendezni a soraimat és a sorba rakott feladatokat egyenként megoldani.
Katika megint hozott be ebédet és bíztatott, bármire szükségem van, csak csöngessek be neki.
Dénes úr telefonált, hogy elkészült az olajgomba csere az autón, lehet érte menni.

Amikor Áron hazajött, akkor elbeszélgettem vele arról, hogyan is történt ma az első két tesi óráról a hiányzása. Kiderült, hogy ő azt hitte, hogy ma van a korizás a Műjégpályán, pedig az csak a jövő csütörtökön lesz.
Áronnal megbeszéltem, hogy menjünk együtt az autóért és 5 előtt még oda is értünk. Óvatosan vezettem, Áron meg is volt elégedve a technikámmal. Hazajövet még kiváltottam a Gyógyszertárban a hat doboz Faxiparin-t, ami maga egy anyagi csőd: 25.000.- forint. A doktor úr javasolhatott volna egy pénztárca kímélőbb megoldást is. Ilyen helyzetben mit tesz például egy kisnyugdíjas?
Na, nem panaszkodom, mert amikor onnan hazajövet, kinyitottam a postaládát, találtam benne egy MKB Önkéntes Nyugdíj pénztári értesítőt, amiben szerepel az egyéni számlámon 2016.12.31-én nyilvántartott összeg, ami azonnal felvehető és komolyan hozzájárul a Nissan LEAF bevásárlásához. Ez a ’90-es évek elején elindított Önkéntes Nyugdíj pénztári belépés jó döntésnek bizonyult. A projekt hétfőn elindul és remélem, hogy a Nissan LEAF is ugyanilyen jó döntés lesz. A Renault Scenic minden hibájának (turbó, küszöb csere) a javíttatását sem fogom elhanyagolni, mert azt sem mindegy, hogy milyen állapotban számíttatom be.
Este még hívott Gyöngyi, hogy beszélt a bérlővel és tisztázták az eddigi összes átutalást, majd szombaton átküldi az összes dokumentum fotóját. Még este kinyomtattam a Claim Conference-nek és a Deutsche Renten Service-nek email-en már elküldött bankszámlaszám változást, azzal, hogy holnap majd aláírva postán is feladom.
Az esti vacsoránál nagyon összevesztünk Áronnal, mert neki nem tetszett az ötletem, hogy mindenféle kaját, ami a hűtőben van, felezzünk el. Ez nem a stresszmentes életmód része.
Áron lement sétálni egyet és szerintem utána átment Emőkéhez. Én csak az éjszaka közepén néztem be a szobájába, de akkor már ő mélyen aludt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése