2017. február 24., péntek

e-mobi regisztráció


7:33-kor ébredtem, de addigra Áron már nem volt sehol.
Optimista módon bekapcsoltam a fűtést Dömsödön.
Az e-mobi regisztrációjánál valamit rosszul csinálhattam, mert a regisztráció megerősítése nem sikerült. Konkoly úrnak megírtam, mert ez nélkül nem tudja elindítani a másfél milliós állami támogatást, de ő ebben nem tud segíteni, mert IP cím alapján le vannak az e-mobi oldaláról tiltva. Ezért inkább felhívtam az e-mobi help-et és még e-mail-en is elküldtem a problémát.
A villanyautókra egyre szélesebb a rálátásom és úgy gondolom, hogy a technikai fejlődésük a következő évtizedekben sokkal dinamikusabb lesz, mint a belsőégésű motoroké. Az is előfordulhat, hogy egy ma megrendelt villanyautó, amit csak három hónap múlva tudnak szállítani, az holnapra már az elavultak között áll a sorban.
Ami az elektromos töltőállomások számát illeti, Magyarország ebben is le van maradva a szomszédos országok mellett, Norvégiát nem is említve, mert a norvégokkal szemben a lemaradás több, mint egy nagyságrend. Nálunk 1000 töltőállomást terveznek, a norvégoknál már 15000 van.
Katika pizzát hozott ebédre, Emőke pedig átjött egy kicsit rendet csinálni, hogy Katika meg ne ijedjen a hétvégén, amikor mi nem leszünk itthon és bemegy takarítani.
Áron csak 4 óra után jött haza, de addigra én már majdnem mindent összekészítettem az induláshoz. Áron még tett egy halvány kísérletet arra, hogy mi lenne, ha ő Budapesten maradna, mert akkor ő egyedül nyugodtabban tudna tanulni. Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy minden tanulás nélkül tudna akár éjjel 1-ig is lógni az Interneten, főleg akkor, ha hagynék neki némi pénzt, hogy vehessen (kaja helyett) valami rágcsát és valami innivaló ragacsot.
Ezzel szemben határozott voltam és kértem, azonnal tegye be Mannát a hordozókájába és induljunk.
A TESCO-ban elfelejtettünk!!! Venni Unikumot. Sok zöldséget és csirkeaprólékot vettünk.
Hat óra tájban értünk le a bázisra. Mindent kirámoltunk és utána szabadfoglalkozás.
Most ½ 9 van. Áron azóta lóg a neten. Bár a TESCO-ban (KFC) bekajáltunk, de vettem egy grillcsirkét és hozzá kímélő salátát (reszelt sárgarépa, fehérrépa édes lében), mert ami itt van kovi ubi az nekem tilos.
Főztem egy nagy fazék csirke levesét sok-sok zöldséggel, mert azt szabad ennem és rengeteg csirkeaprólékkal (máj, zúza, szív, nyaka, szárnya), mert azt meg Manna szereti.
A kész levest lefedve kitettem az ajtó elé, hogy holnap le tudjam róla szedni a zsiradékot.
Leültünk vacsorázni. A grillcsirkéből egy két alkatrészt megmelegítettem a mikróban és hozzá a kímélő savanyúkat ettük.
Nem ellenőriztem, hogy Áron mit csinál a neten, mert azt ígérte, hogy holnap reggel fog foglalkozni az iskolai dolgokkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése