2017. február 25., szombat

Javított kenyérsütés


 
Nyolc óráig tartott a lustálkodásom. Áron szokás szerint kérte, hogy egyedül menjek a piacra, mert ő még szeretne aludni.

Tojást és szeletelt angol szalonnát vettem, no meg 5 dkg élesztőt, mert a múlt héten sütött kenyérnél szerettem volna jobbat sütni. Az ugyanis kívül kérges lett, míg belül néhol nyers maradt.

Visszafele beugrottam a patikába, mert a Béres cseppeket otthon felejtettem.

Reggelire megsütöttem két szelet angol szalonnát és sok szelet bundáskenyeret. Hozzá a répás salátából és majonézes céklából ettünk.

Bekevertem a sütni kívánt tésztát, bele tördeltem nyolc szem diót és félretettem, hogy hadd keljen.

Az ajtó elé kitett csirkelevesnek leszedtem a zsírját.

A vetőmagok között találtam tavalyi paradicsom magot, amit már februárban el lehet vetni. Nosza, négy-öt sorban elvetettem a nemrég felásott ágyásba. Abból fogom látni, hogy még jók, ha két-három héten belül kikelnek.

Átmentem Gabikáékhoz. Kávéztunk, beszélgettünk, a villanyautó is szóba került. Eljövet Feri visszakísért, mert szerettem volna, ha Zita megnézi a Mi Micsoda könyvsorozat itt lévő példányait. Odaadtam Ferinek mind a 11 magyar nyelvűt, amik itt voltak. A német nyelvű Was ist Was-okat nem adtam, mert Zita angolul tanul.

A megkelt kenyértésztába még kellett egy kis lisztet gyúrnom, mert nagyon híg maradt. Utána befektettem a römer topf-ba egy sütőpapíron és 220⁰ C-ra állítva a sütőt beküldtem 35 percre. Utána 180⁰ C-ra átállítva levettem a römer topf tetejét és tovább sütöttem. A kenyér végül király lett.

M. Marika elhozta Emőke nadrágját, amibe új zipzárt tett, de nem fogadott el se anyagköltséget, se munkadíjat.

Délután öt óra is elmúlt, mire Áront le tudtam csalni, ebédelni. Áron a levesen még igazított egy kicsit, mert szerinte túl sűrű volt és felengedte egy kis vízzel, majd rottyantott egyet rajta.

Az ebéd finom lett és Mannának is jutott a sok aprólékból.

Este még letöltöttem az Antigoné-t és el is kezdtem olvasni, de a nyelvezete miatt nehezen ment..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése