2020. április 17., péntek

A defektes e-roller kerék kálváriája

20200417 péntek

Ma már sikerült normális ideig aludni és csak 7 óra után ébredtem. Reggeli után megterveztem a napomat. Először Duolingo. Azután Katival beszélgettem, aki felkeltette a lelkiismeret furdalásomat, hogy most már a legfőbb ideje lenne, hogy beinduljon a konyhakert. 

Saját nevelésű palántáim még egy se. Majd holnap veszek.

Kiszereltem az e-roller defektes kerekét. Magamhoz vettem a tömlő nélküli tömör külsőt is és elindultam vele a kerékpáros boltba. A boltos nem vállal már javítást, de tud adni egy címet (Petőfi utca), ahol vállalnak. Azért a biztonság kedvéért vettem nála egy kerékpár belső javító készletet, hátha ott is kikosaraznak és akkor magamnak kell a defektes belsőt megjavítani.

Az úton még az ingemet is ki kellett gombolnom. 27 C fok van.

A Gyógyszertárban nem lehet kapni arcmaszkot, a piacon a barátomnál lehetett. Ő hozatott 1000 darabot. Ez Magyarország.

A Petőfi utcában megtaláltam a kerékpár szerelőt. Kicserélte a két külsőt (lepattint, felpattint 5 perc) és kért 1.500.- forintot. A kivett defektes belső javítását nem vállalta, azt mondta, az kuka.

Hazajövet próbáltam beszerelni az immáron belső nélküli hátsó kereket a rollerbe, de tehetség híján nem ment. Megkértem a szembe szomszédot, hogy segítsen. Át is jött nagy mellénnyel, de egy fél óra után ő is feladta. Gondoltam, a nagy meleg miatt nem megy, ezért töltöttem magamnak egy pohár jéghideg sört.

Kései ebédre megmelegítettem magamnak a paprikás krumpli utolsó maradékát. Kovi ubival nagyon finom lett. Utána egy pohár sör.

Végre egyenesbe kerültem a napi 50 XP olasz Duolingóval.

Késő este már csak az Anika féle süteményből majszoltam. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése