2020. április 2., csütörtök

Mindent összevetve ilyen rossz még eddig nem volt Áronnal a viszonyom.

20200402 csütörtök

Jó későn 9:30-kor ébredtem. Reggelire csak egy szelet kőrözöttes hagymás kenyér és egy nagy bögre tej.

Mire mindent összekészítettem, már 11 is lehetett. A legfontosabb dolog amit vinni kell, az Áron napi baracklekváros palacsinta.

Kisebb csomaggal indultam a buszmegállóhoz, mert a notebookot és tartozékait nem is viszem, ugyanis csak felköszöntöm Áront és már jövök is vissza.

A 12:28-as buszt kényelmesen elértem. A buszon Saul Bellow: Késő bánat c. könyvét olvasom. Nem is olyan típusú novellás kötet, amit egy óránál kisebb részletekben lehet élvezni.

Nem sajnáltam azt a 2 x 2 órás oda-vissza utat, hogy köszöntsem Áront névnapja alkalmából és odaadjam a baracklekváros palacsintákat, amit erre az alkalomra neki tegnap este sütöttem

A Népligeti busz végállomáson veszek Áronnak és Emőkének egy-egy szelet pizzát. Magamnak a Bikás parknál  ebédre egy gyroszt pitában.
Még az ottani CBA-ban megkísérlem az élesztő beszerzését a saját sütésű kenyérhez, de reménytelen, nincs.

Érkezésemkor Áron barátságtalanul fogadott. Átadtam a cuccokat és Boldog névnapot kívántam. Az a négy betűs szó, hogy "kösz" nem fért bele. Megint csak annyit mondott, hogy: "Minek jöttel haza. Nem megmondtam, hogy ne gyere haza?"

Tegnap azt mondta, ha csak a postáid miatt jöttél, akkor inkább adjam oda a postaláda kulcsát és majd neki lesz gondja, hogy a postáimat eljuttassa. Odaadtam neki a kulcsot, de arra kértem, hogy most vigye le másoltatni, mert nem szeretném, ha ez is úgy elkallódna, mint a múltkori, mert egyet már elvesztett.

"Most nem érek rá, mert órám van."

Ma kérdeztem, hogy megcsináltatta-e a másolatot. Nem, mert ő azt a kulcsot az asztalra letette és én azt biztosan elvittem.

Ilyen rosszkedvűen indultam vissza Dömsödre.

A CBA már be volt zárva, mire leszálltam a buszról, de a séta közben még nyitva találtam a Dabi  Vegyesboltot és ott kaptam élesztőt is.

A házba érve betettem a pitát a mikróba és bekaptam egy korty unikumot. A gírosz finom volt.

Emőke lányom beharangozta, lehet, hogy vasárnap lejönnek Áronnal.

Mindent összevetve ilyen rossz még eddig nem volt Áronnal a viszonyom.

Megnéztem, hogyan kell DNK (dagasztás nélküli kenyeret) sütni. Igyekeztem minden összetevőt a lehető legpontosabban kimérni. A recept szerint megkevertem és betettem (a nem bekapcsolt) sütőbe pihenni. 12-18 óra pihenés után holnap fogom megsütni. addig meg még kitart a hagymás cipó.

A DNK kenyér készítése közben találtam az éléskamrában egy kis palack cseresznye pálinkát, ami ilyenkor, amikor elfogy az unicum, egy alkoholistának  nagy segítség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése