2020. április 8., szerda

No news

20200408 szerda

Ébredés 8-kor.

Azt kérdezem magamtól. mi lenne, ha ma kivételesen nem azzal kezdeném a napot, hogy megnézem a híreket, mert az csak megzavarja a lelki nyugalmam. Nem nézem. Tudom, hogy ezzel nem csökken a járvány, de a pánik igen. Inkább nézem a ragyogó napsütést és készülök elmenni a tejért.

Közben nosztalgiával gondolok Jani bácsira, aki húsz éve még minden szombat reggel hétkor, anélkül, hogy becsöngetett volna, az árnyékban lévő konyhaablak párkányára tette a frissen fejt két liter tejet és elvette a párkányról az este odakészített  160.- forintot. Erre még visszagondolni is jó.

Hirtelen beugrik, hogy Erdős nagymama mindig úgy kezdte mesélni a történeteit, hogy: "Tudod, a régi szép békebeli időben..." Akkor nem értettem, hogy miért így kezdte, ma már értem.

Egyelőre nem találok olyan csapatot, akik egy kb. 8 x 3 méter alapterületű aquaponiás rendszer telepítését vállalná.

Elgurulok a Dobos ABC-be tartós tejért, erdélyi húsos szalonnáért és csípős paprikáért. Autó nélkül az elektromos roller is nagy segítség. A tej literje már régen nem 80.- forint, hanem 350.-

Azután lett belőle a tejen kívül egy kis vödör mélyhűtött KFC típusú csirkeszárny és egy zacskó kovászos uborka.

Néha már utálom ezt a mindennap belülről jövő noszogatást, hogy: "Na, mi lesz már? Ma még nem csináltad meg a napi 50 XP pontot az olasz Duolingoban, de be kell látnom, hogy különben nem lesz olasz nyelvvizsga, meg azt sem szeretném, ha Áron mellett nagyon lemaradnék az olaszt illetően.

Nosza vettem az adást és igyekeztem, hogy a hét harmadik napján meglegyen a 3 x 50 XP pontom.

Estebédként 18 órára sült meg a csirkeszárnyak egyik része. A másik felét még sikerült begyömöszölnöm a mélyhűtőbe. A tányérra került még a kovászos uborkából is. Mondhatom, hogy finom lett, annak ellenére, hogy a házi kenyér  már meglehetősen kiszáradt és az abból levágott szelet szolgált körítés gyanánt.

Az egyébként még ennél is szárazabb kenyerek, bekerültek az őrlőbe és azokból prézli készült.

Most Weszely Ernő barátom rögtönzött harmonikajátékát hallgatom felvételről.

https://www.facebook.com/erno.weszely.9/videos/2998606143524808

Három órája volt élő adásban. Közel harminc éve pedig sokszor hallhattam őt élőben a Fregatt étteremben.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése