2020. április 21., kedd

Ültetés Emőke telkén

20200421 kedd

Úgy ébredtem, hogy nincsen notebook, és ha az nincsen, akkor nincsenek újabb friss megbetegedésekről és újabb elhunytakról szóló hírek sem. Persze mindez csak elbújás a valóság mögé.

Minden tiszta edényt kirámoltam a mosogatógépből és a felhalmozódott szennyes edényeket, tányérokat, poharakat és evőeszközöket berámoltam a helyükre.

Nyolckor megkérdeztem Áront, ha amúgy is lemegyek a CBA a reggelihez valókért (tej, kenyér, pulykasonka), mire van még szükség?
Szerinte semmire.

OK, de mire visszajövök, tegyen egy kis rendet a szobájában és a piszkos edényeket vigye ki és tegye a mosogatógépbe.

Visszatérve a rendcsinálást el sem kezdte. mert el volt foglalva az Internettel.

Kértem, hogy csináljon kettőnknek reggelit. Ez déli 12-re lett kész. A tejeskávét én készítettem volna, de mint kiderült, nincs itthon se méz, se kristálycukor és a mosogatógépbe való tabletta is elfogyott.

Emőke lányom azt mondta, hogy igyekszik 1/2 4-re hazaérni és akkor levisz Dömsödre. Mondtam, hogy nem probléma, ha nem tud levinni, mert busszal is le tudok menni. Végül 1/2 5 után tudtunk elindulni de az aggódó apa csak parázott, hogy mi lesz a lánnyal visszafele, ha már lemegy majd a nap.
 .
Emőke egyre jobban és egyre biztonságosabban vezet, de azért kérte, hogy menet közben is szóljak ha szerintem van még valami javítanivaló a vezetésében.

Még világosban leértünk és rögtön átmentünk a telkére. Én vittem két locsolónyi vizet. ő meg hozta az ásót, a gereblyét. meg az ültetendő magokat.

Ásott, gereblyézett. locsolt és ültetett: bazsalikomot, kaprot és metélő hagymát, meg még valamit, de arról ő sem tudta, hogy mi, majd ha kikel meglátjuk.
.
Én holnap este is fogok átvinni vizet, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezekből mi fog kikelni.

Még bementünk a faházba körülnézni és elmondta, hogy már mihamarabb szeretné elkezdeni a telkén a vállalkozását.

Szerintem még időben (világosban) indult haza és, hogy megnyugodjak hamar  írt is egy rövid üzenetet: "Beparkoltam."

Este még meglocsoltam a paradicsom palántákat is, majd sütöttem egy kis krumplit, császárszalonnával, hozzá kovászos uborka és lepihentem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése