2020. április 27., hétfő

nem fogy a kupac

20200427 hétfő

Az ébren lustálkodás 8-tól 9-ig tartott. Ezalatt bőven volt módom alaposabban körbejárni a HECHT 5161 SE AKKUMULÁTOROS RIDER FŰNYÍRÓ-t. Tetszik, nagyon tetszik, de fél millió forintot kiadni csak egy fűnyíróért, még akkor is, ha akármennyire csendes üzemű meg környezetkímélő, egy eszement dolog. Az, hogy ennyiért a bolondnak is megéri, az lehet, de én nem vagyok bolond, csak fáj a fogam rá.

Inkább lemegyek és készítek magamnak bundás-kenyeret, hozzá tejeskávét és kiviszem a napsütötte kertbe elfogyasztani.

Emőke azt a szakmai utasítást (finomabban szólva: tanácsot) adta, hogy ma már ne locsoljam meg a veteményesét, mert félő, hogy azokat az apró magvakat kimossa a víz.

Még  délelőtt dolgozom egy kicsit. Ha már nem locsolhatok, gödrönként hármasával el kell ültetnem azokat a tökmagokat, amiket G. Judittól kaptam. Utána folytatnom kell a lefűrészelt ágak feldarabolását, mert magától nem fog elfogyni soha a kupac.

Először a tökmagokból ültettem 3 x 3-at. Nem mondhatnám. hogy ez a munka nagyon szapora lenne. Utána néhány ágat vittem be a szalagfűrészhez darabolni, de ennek sem volt valami nagy látszatja. Inkább az eszemmel tudom, hogy fogy a kupac, mint a szememmel látnám. Azt gondolom, hogy türelmetlen vagyok magammal szemben, ha nem látom azonnal a munkámnak a gyümölcsét.

1/4 3-ra elfáradtam. Megjutalmaztam magam egy pohár sörrel és pihentem egy kicsit.

Az évente szokásos évfolyam találkozót, amit N. Andor szervez mindig, az idén az év közepéről nagyon helyesen szeptember végére tolta.

Egy elég húzós (jobban mondva síkos) angol anyagot küldtem szét az angolul tanuló tanítványaimnak, barátaimnak, családtagjaimnak, amiben megpróbáltam a szerintem lehető legegyszerűbben elmagyarázni, hogy mi a különbség az angol anyanyelvűek által gyakran használt "either" és az "either way" szavak között.
Miközben szerintem az either... or és a neither...nor még belefér a középfokba, ez már minimum súrolja a felsőfokot a nyelvvizsgákon. Hát ennek az elmagyarázása nekem sem sikerült egy mondatban. A példamondatokkal együtt másfél oldal lett.
Azt majd csak a visszajelzésekből fogom megtudni, hogy ez mennyire sikerült.

Vacsorára megmelegítettem a csirke aprólék levest és a felét meg is ettem.

Azt nem tudom eldönteni, hogy eleget javítana-e a helyzeten, ha a gyenge 900 W-os fűnyírót kiváltandó vennék egy 1300 W-osat, mert azt lehet kapni már 18.900.-ért

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése