2020. április 14., kedd

Hűvösre fordult az idő

20200414 kedd

Valamiért már 1/2 5-kor nem tudtam tovább aludni. Még mindig melengette a lelkemet, hogy tegnap itt voltak a gyerekek.

Egy órát olvasgattam a notebookon, azután lementem reggelit készíteni. Volt abban sonka, pirítós és lágy tojás is és a végén tejeskávé.

Hunor ma nyolc óra helyett kilencre jött a barátjával, de nem probléma, mert amúgy is megkértem, hogy ne jöjjenek többet.

Az idő lehűlt és a nap sem süt. Hat fok Celsius van és holnap még hidegebb lesz. A lakás is áthűlt egy picit, de abban Hunorék is ludasak, mert az ökörszem ablakot, ami éppen a ház északi oldalán van, nyitva felejtették. Ezért azután rátettem egy fél fokot a termosztátra, amitől hamarosan melegebb lesz bent a házban.

Az előrejelzések szerint ez az időjárás egész áprilisban nem lesz sokkal jobb. Nekem csak az a fontos, hogy május 1-re a Duna vize már úszható legyen.

Az eddigi gyakorlat vízben május 1. - október 1. volt. Október elseje után már csak vízen, szörfdeszkán és Október 15.-e után már csak kajakban.

Én közben ma is feldaraboltam egy adag ágat. Nem tudom, hogy milyen Aquaponiás rendszer építéséről álmodozom, ha egy pár (na jó kb. száz) faág feldarabolása már kifog rajtam. Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka.

Most már a darabolás sem teli program, csak mindig, amikor kimegyek, néhány darabot kihúzok a kupacból és azt felfűrészelem. Egyszer csak el fog fogyni.

Jó hír:    Délelőtt felhívtak az Equilorból, hogy most lenne érdemes realizálni a TESLA részvényeimet, mert az eddigi hozama 1-2 hét alatt 720.000.- Ft. lett, ami elég jelentős. Egyetértettem és zöld jelzést adtam, megtettük. Várhattam volna még délutánig, mert a papír árfolyama tovább
emelkedett.

Pedig hogy megmondta André Kosztolányi: "Aki részvényeket vesz, az vegyen be hozzá altatót is." Én egy kicsit kapzsi vagyok. Amit ma elkölthetsz, azt ne halaszd holnapra.

Újabb adag olasz Duolingónak jártam a végére és úgy éreztem, hogy megérte. My hard work is paying off! (A kemény munkám megtérül.)

Rossz hír: (PPZ 012) ma be kellett fizetnem a Kötelező Gépjármű Felelősség Biztosítást 215.400.- Ft.

A lézeres szemműtétem lehetősége új fejezethez érkezett, mert K. Péter barátom be tud ajánlani egy specialistához, aki Zalaegerszegen végez ilyen műtéteket.

Már este 7 fele jár az idő, amikor egy kupica unikum és megmelegítek magamnak egy tál sonkalében főtt lencselevest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése