2020. április 7., kedd

Alapítvány

20200407 kedd

Csak 9-kor ébredtem.

Bélával kitárgyaltuk, milyen ártalmas az emberekre a pánikhangulat. Ezt már a tegnapi blogspotban is pedzegettem.

Délig kalandozások az Interneten az Aquaponia témakörében. Használt IBC tartályokat már 8-10.000.- forintért is lehet kapni.

A nap besüt az ablakon. Ebédidőben lemegyek reggelizni. Babgulyás tejföllel, házi kenyér, tejeskávé.

Amikor tegnap olvastam, hogy Elon Musk (a TESLA villanyautó megálmodója, gyártója és forgalmazója) úgy döntött, hogy a kialakult helyzet miatt az egyik gyárát (lemondva a hatalmas profitról) azonnal átállítja lélegeztetőgépek gyártására (valamit tenni kell), döntöttem és felhívtam M. urat, hogy a szabadon felhasználható $-ból vegyen nekem TESLA részvényeket. Vett is 15 darabot  á 504 $/db-ért. Mára felment az ára 544 $-ra. Azonnal eladtam és az egy nap alatt realizált 600 $ = 200.000.- Forintot átutaltam a Szt. László kórház Alapítványának, mert úgy éreztem, hogy valamit nekem is tennem kell.

https://www.dpckorhaz.hu/szent-laszlo-es-szent-istvan-korhaz-betegeiert-orvosaiert-es-dolgozoiert-alapitvany/.

Csak halkan megkérdezem, hogy hazánk gázszerelője, mennyit utalt az 500 Mrd (500.000 millió) forintos vagyonából? Tanulhatna Elon Musktól, mert ebben a helyzetben valamit mindenkinek TENNIe kell.

Este még megmelegítettem egy darab szafaládé szerű kolbászt és azt fogyasztottam, házi kenyérrel, lila hagymával és thai homokba mártogatott uborkával. Utána sör.

Ha egy kicsit türelmesebb vagyok, akkor ez a 200 ezer forintos napi hozam, később már közelebb lett volna a 300 ezer forinthoz, de C'est la vie. (ilyen az élet).

Emőkével megbeszéltem, hogy mi legyen a két villanyautó sorsa, ha nem lesz Pacheréknek jogosítványa.

Még egy Duolingo a nap végén és alvás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése