2020. április 20., hétfő

Egy zacskó dohány és cigarettapapír

20200420 hétfő

Nyolc óra előtt ébredek. Csak pár fátyolfelhő zavarja meg ezt a szép tavaszias hétfőt.

Tanulmányba illő vitalevelet írtam P. Zsuzsinak a sparherd vagy a sparhelt szó használatáról.

A "Maradj otthon" miatt felértékelődött az Interneten való kapcsolattartás jelentősége a családommal és a barátaimmal. Mire befejezem a reggeli szolgálatomat a neten, addigra lassan 10 óra van. Fürdőszoba és lemegyek reggelizni.

Megnéztem a tegnap elültetett hat palántát, ami elég bágyadt, siralmas képet mutatott. Próbálkoztam egy kanna vízzel jobb kedvre deríteni őket, de ez vajmi keveset segített.

Kerestem egy fedőt a hűtőben tárolt jénaihoz, amiben a rakott karfiol volt. Ez lett a kis hátizsákban az egyik csomag, a másik pedig a hűtőládában tárolt előre panírozott csirkecombok lettek.

Csak a hátizsákkal indultam a buszmegállóhoz, a notebookot és tartozékait itt hagyom Dömsödön, mert holnap úgyis jövök vissza.

Az út hazafelé a szokottnál hosszabbra sikeredett, mert a 668-as járat nem a Népligeti végállomásra vitt, hanem Sashalomra és oda is egy kis kerülővel.

Onnan HÉV, majd a 2-es villamos és végül az Erzsébet hídon tudtam felszállni a 8E buszra, ami a Gazdagrétre vitt.

Áron nem fogadott valami kedvesen és bejelentette, hogy holnaptól Marci barátja is ott fog lakni nálunk.

Én csak arra koncentráltam, hogy Áron segítsen elkészíteni a vacsorát, amit majd hárman fogunk fogyasztani. Amíg Áron sütötte a csirkecombokat én megpróbáltam letakarítani az asztalt, ami nem volt egyszerű.

Végül nem is a konyhában vacsoráztunk, hanem a nappaliban a heverőre ülve és az ölünkben tartott tányérból.

A Marci vendégeskedéséről nem repdestem az örömtől és azt kértem Árontól, hogy adja meg nekem Marci szüleinek az elérhetőségét, mert szeretnék velük erről konzultálni.

Az sem tett felhőtlenül boldoggá, hogy a nappali ablakpárkányán találtam egy zacskó dohányt és egy csomag cigaretta papírt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése