2020. április 30., csütörtök

Kis lépésekben haladás a kertben

20200430 csütörtök

Ébredés 1/2 10-kor. Bár odakint ragyogóan süt a nap, de az az érzésem, hogy a holnapi Duna premier elmarad.

Az első utam a rollerrel és a kis hátizsákkal a Dobos ABC-be vezet. Amit vennem kell, fel van írva egy cetlire. (tej, unikum. 1 csípős paprika, újhagyma, paradicsom, császárszalonna, egy pár debreceni, két lekváros sütemény).

Most kezdtem ráérezni, hogy az e-rollerrel nem apró, (mint a kerékpárnál), hanem nagyívű korrekciókkal kell menni, úgy sokkal biztonságosabb.

Hazaérve reggeli. (sült császár szalonna, pirítós kenyér. paprika, paradicsom, újhagyma és tejeskávé).

Áron elküldte a sakkfeladvány helyes megoldását. Nekem még az is nagyon tetszett benne, ahogyan a tempóváltást megoldotta.

Kimentem a kertbe. Leszúrtam egy karót a paradicsom mellé, egy pár ágat bevittem az istállóba feldarabolni és lenyírtam egy csíkot a fűből. Nem kell megszakadni a munkától, de rendszeresen mindig kell egy kicsit haladni.

K. Szilvia keresett meg, hogy keressünk egy másik megoldást a tartozása rendezésére, mint a Végrehajtó irodát. Én mondtam, hogy minden egyéb megoldásra nyitott vagyok. Írjon alá a kölcsönszerződésről egy papírt egy kezessel és két tanúval, hogy mikor, milyen részletekben kész rendezni a tartozását és akkor én a végrehajtási kérelmem felfüggesztetem.

A smaragdfán négy hetes késésben ugyan, de a rügyek kibontották a szirmaikat. Két hetet sem adok neki és meg fog jelenni a lombkoronája.

Vacsorára megsütöttem a maradék bepanírozott csípős csirkeszárnyakat, hozzá két szem meghámozott, felszeletelt krumplit és egy kupica unikum bevezetővel céklasaláta mellett megettem.

Hosszan chateltem B. Katival.

Elkezdtem olvasni Dymphna Cusack: Fekete villám c. könyvét és már az első 15 oldalból érzem, hogy tetszeni fog.

Villanyoltás előtt még egy kis Nasch (az egyik sütemény és egy csupor tej).








8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése