2020. április 11., szombat

Megállapodás a nagytakaritásról

20200411 szombat

Nyolckor ébredtem. Visszafojtom magamban a pánikhangulatot és ha sikerül magamat rábeszélni, akkor kimegyek a piacra és veszek egy egész sonkát.

Sajnos tegnap este annyira el voltam foglalva a paprikás krumplival, hogy elfelejtettem bedugni a rollerbe a töltőt. Nem nagy probléma, szép az idő. és kell egy kis séta.

Vettem fel pénzt és vele szemben  Burján hentesnél vettem 4 csirkecombot, egy kis császár szalonnát, egy doboz tojást és 5 dkg őrölt köménymagot. Az 1.800.- forintot egy kicsit kevésnek találtam, de, hogy ne tartsam fel nagyon a sort, nem reklamáltam. Még beugrottam a Pékségbe egy vekni friss kenyérért.  Onnan a piac fele sétálva csináltattam egy fokhagymás tejfölös sajtos lángost reggelire. Közben megkérdeztem a lányokat, hogy tudnak-e valakit ajánlani a fűnyírásra. Ajánlották Tamás Hunort, ezért felírtam nekik az elérhetőségeimet.
 
Sonka már nem volt a kolbászosnál, helyette vettem egy nagyobbacska füstölt tarját. A drogériában vettem mosogatószert és egyflakon antibakteriális folyékony szappant. Még egy üveg unikum és már meg is szűnt minden gondom, hogy mire költsem a felvett 20.000.-  forintot.

Alig, hogy kipakoltam és kezdtem volna reggelizni, megjelent Tamás Hunor. Elvállalta a fűnyírást és a takarítást is. Felmérte a terepet, ketten jönnének és adott egy 3.000,.- Ft/órás árajánlatot. Hát ez nem olcsó, de nézzük meg, hogy ezért mit tudnak nyújtani. Holnap reggel 7-re jönnek.

Felhívtam T. Juditot, hogy az adományra hozott ruhaneműket ma vigye el, mert az is akadályozza a holnapi takarítást.

Olasz duolingozás közben magam is (elismerően) rácsodálkozom, amikor egy kissé komplikáltabb mondatot sikerül hibátlanul megoldanom.

Feltettem a füstölt tarját főni és úgy gondolom, hogy amikor kiveszem, akkor a levébe fogok még főzni lencsét és sárgarépát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése