2017. január 12., csütörtök

Áron uralja a karving lécet


Reggel időben mentünk le reggelizni. Szerencsére a táskába pakoltam egyet, s mást (tejeskávé, benne méz, 2 jól megtöltött szendvics, narancs, előre csomagolt cukros keksz, stb.) amiknek a déli síelő szünetben jó hasznát vettem.
 

Reggel, Helkáék vitték a cuccaimat a sípályáig.
 

A varázsszőnyegtől egy kissé szorongtam, de végül simán vettem az akadályt.
 

Sorba vettük a pályákat (kék, piros), de az eddigi négy nap alatt ilyen jókat még nem síeltem. Érdekes, hogy ma volt az első nap, hogy délután háromig nem is fáradtam el.
 

Az utolsó lesiklásnál találkoztam Áronnal és el voltam ájulva, hogy milyen jól karvingozik. A csapatja búcsúztatásánál meg is kérdeztem a síoktatóját, hogy volt megelégedve Áronnal és ő nagyon jókat mondott, tanácsolta, hogy jövőre vegyek neki egy karving lécet.
 

Hazafele is Helkáék vitték autóval a cuccaim nehezét.
 

A szobánkban ma egy órával korábban indult be a fűtés. Elindultam venni egy forró zuhanyt, ezért keresni kezdtem a hajszárítót, de sehol nem leltem. Mint később kiderült, Emőke átjött érte, kérdezte Áront, hogy én már túl vagyok-e a hajmosáson, mire Áron azt mondta, hogy igen, erre nyugodtan elvitte. Emiatt azután hajszárítás nélkül kellett hajat mosnom.
 

Vacsoránál finom bableves és végre rántott csirkemell volt, ami mellé lazacos tésztát kínáltak. A fogyatékos angoltudásuk miatt a csirkére is azt mondták, hogy „pork”, de ez mindegy, a fő az, hogy finom volt. A lazacos tészta ízesítéséből szerintem hiányzott a kapor, a harmadik fogásként kínált torta pedig túl édes, szinte geil volt.

A számítógépet inkább elő se vettem volna. A szomorú hír, ami nagyon megdöbbentett, hogy meghalt Bartók János. Hozzám képest szemtelenül fiatal volt. 

Több mint harminc éven keresztül, ha nem is barátok, de nagyon jó munkatársak voltunk. Sokat segítettem az indulásakor (1991) abban, hogy ő legyen a TELEDATA ügyvezető igazgatója és néhányszor odaadtam neki a Dömsödi ház kulcsait, hogy hét közben, amikor mi nem zavarkodunk ott, élhessen kedvenc időtöltésének a horgászatnak. Egy alkalommal a hét végén még Áront is beavatta a horgászás mesterfogásaiba.

Amióta tudom, hogy rákkal küszködik, sokszor kértem, hogy beszéljünk arról, hogy Norci lányom milyen homeopátiás szert javasol a chemoterápia mellé, de az állapota miatt hallani sem akart a találkozásról. János, nyugodjál békében!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése