2017. január 19., csütörtök

B. János temetése


A reggel nem jól kezdődött. Áronnak ma „0”-dik órája lett volna, ami az én olvasatomban azt jelenti, hogy nem 7-kor, hanem egy órával korábban, 6-kor kellene elindulnia. Ehhez képest Áron csak 7:10-kor indult el.
 

Nyolckor én is felkeltem és készülődtem a délelőtti temetésre. Reggeli után felhívtam F. Marcit, hogy el tudnának-e értem jönni, de nem. R. Hetzer úrral viszont megbeszéltem, hogy ha kimegyek Budaörsre, akkor az oda-vissza utat vállalja.
 

Hangulatomhoz nem ideális a mai arány. Egy születés és két halál.

Drága Anyám Róza, ma lenne 102 éves, ha élne.
 

Nagyon sok ember részt vett János temetési szertartásán, a Teledata munkatársai, függetlenül attól, hogy már szétszóródtak, szinte egy emberként ott voltak, viszont hiányoltam, hogy előző munkahelyéről, a Telekomtól, senki nem jött el.

Délután Áronnal meg kell jelennünk a Közjegyző előtt a Nóra nagyi hagyatéki tárgyalásán.
 

Az egyáltalán nem volt baj, hogy Áron végre hall egy ilyen közjegyzői szöveget, aminek szinte minden szavát érti, de egyetlen mondatát sem. Mindegy, ezt az egy órát kibírtuk, túléltük, de semmivel nem lettünk okosabbak. Áron örökölte Nóra nagyi sovány OTP bankszámláján lévő megtakarításait, aminek az éves kamata 0.01 %., viszont az örökösödési illetéket, ami 457.- Forint lett volna, kormányunk és az élén Orbán Viktor elengedte, de helyette 48.500.- Ft Közjegyzői munkadíjat KP. kellett befizetnünk. Ügyes.
 

Áron kiválóan, felnőtt emberként viselkedett a közjegyzőnél. 

Hazaérve még nem értette teljesen, hogy otthon miért nincs Internet, de azután úgy láttam, hogy megoldotta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése