2017. január 1., vasárnap

Újévi korcsolyázás


 
Az év új, a hétalvók a régiek.

Áront csak akkor kezdtem el ébresztgetni, amikor a reggeli már tálalva volt.

Délelőtt apró dolgokat intéztem. Többek között megvettem a 2017-es évre a Pest megyei Autópálya matricát és elkezdtem összeszedni azokat a cuccokat, amiket a síelésre tervezünk vinni Piancavallo-ba, mert az is lehet, hogy addig már nem jövünk Dömsödre.

Áron egész délelőtt az Interneten lóg.

Közben D. Kati hív, hogy vírusos lett a számítógépe. Megkértem Bélát, hogy próbáljon a távolból (Teamviewer) valamit segíteni.

Ebédre összeütök valamit a maradékokból. Egy kis csirkeleves, lecsó, bele karikázva egy szál debreceni és ráütve egy tojás.

Mannával közöltem, hogy most már nem mehet ki, mert nemsokára indulunk haza.

Közben Emőke közbenjárására (mert, hogy ő az igazi anyja,) mégis ki kellett engedni, mivel, hogy elég hideg van ahhoz, hogy első szóra hazajöjjön. Kiengedtem.

Hiába van tálalva kettőkor, Áron nem ér rá ¼ 4-ig lejönni. Egyedül nem kezdek hozzá, majd újra melegítem. Mire lejött, már kétes volt, hogy mindent össze tudunk pakolni időben, annyira, hogy az úton végig világosban érjünk haza. Most, hogy az autó fűtőventillátorával probléma van, a fűtés nem tudja a szélvédő belső oldalát párátlanítani és ilyenkor nagyon rossz sötétben vezetni. Ekkor úgy döntöttünk, hogy pályamódosítást hajtunk végre és csak holnap reggel indulunk haza.

Kényelmesen megebédeltünk, amikor is Áron azt találta ki, hogy akkor lemenne a holtágra kerékpárral, hogy ott korcsolyázzon. Le is ment, de azután hamar visszajött, mert, ahol először gondolta, ott reccsent a jég.

Amíg Áron távol volt, a pályamódosítás miatt begyújtottam a cserépkályhába.

Másodszorra Áron a Középső út felőli oldalra tervezte a korizást. Mondtam, hogy oda én vinném le autóval, csak öltözzön fel jót. Meg is találta a kesztyűit – egy jobb kezes bőrkesztyűt és a balkézre egy kötött ekrű munkakesztyűt.

Levittem a kijelölt helyre, ahol először botladozva ugyan, de azonnal elkezdett korizni. Én közben elmentem a Dobos ABC-be, eredetileg tejért, de Áron megrendelésére vettem üdítő italt (ragacsot) és némi nápolyit (rágcsát), hogy este a fiúnak mindene meglegyen.

Mire visszaértem, már elég sötét volt, de láttam, (jobban mondva hallottam),  hogy Áron már egészen jól belejött a korizásba.

Hazaérve konstatáltuk, hogy a tűz ropog a cserépkályhában és szólt a termosztátnak, hogy abbahagyhatja a központi fűtést, mert ő átveszi a szerepét.

A megváltozott helyzetre való tekintettel gyors egymásutánban bekaptam két kupica unikumot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése