2017. január 24., kedd

Mestervonal 24 - Generali


Amint Áron kitette a lábát, felkeltem, felhoztam az autóból két tejet és készítettem magamnak egy meleg szendvicset.

A notebookon betegeskedik az „e” billentyű. Még az a szerencse, hogy nem eszperentéül kell írnom.

 Előbányásztam a Generali lakásbiztosítási szerződéseimet, hogy igénybe vehessem a hozzáadott „Mestervonal-24” szolgáltatást a fürdőszobai mosdókagyló lefolyó javításához. Fel is hívtam a szerződésen megadott telefonszámot, ahol rövid adategyeztetés után az derült ki, hogy ez a szerződés már 2016. május 10. óta nem él.

Következett a Generali Biztosító felhívása. Ott arról kellett tudomást szereznem, hogy egy számlaelmaradás miatt ők email-ben (a régi, mtt-s email címemre) értesítettek a számla befizetésének az elmaradásáról és annak várható következményeiről.

A számomra ez ügyben lehetséges két megoldás:

1.       Vagy befizetem a tavaly május óta eltelt időre az elmaradásaimat, ami kb. 20.000.- forint, vagy

2.       Hálát adok az Istennek, hogy az óta nem történt nagyobb káresemény a lakásban és  még ma felkeresek egy Generali Ügyfélszolgálati irodát és kötök egy új szerződést, ami már éjféltől fedezi a kockázatokat.

Ez utóbbit választottam (nem is tudom, hogy miért) és egy óra múlva már ott ültem az ügyintézővel szemben, aki nagyon kedves volt és minden költségcsökkentő lehetőséget felajánlott. Emő mindig mondta: „Gabika, téged szeret a Jóisten.”

A megkötött új szerződéssel hazajöttem és azt terveztem, már holnap felhívom a Mestervonal-24-et. 

Amikor hazaértem, Áron a számítógépe előtt ült. Később Emőke átjött ugyan egy rövid időre és belenéztek a kémiába, de ez nem volt egy hosszú iskolai dolgokkal való foglalkozás.

Én számon kértem Árontól, hogy miért kapta egy héttel ezelőtt a hármast olaszból és erről miért nem mesélt korábban, hiszen amikor hazaérkezik az iskolából, minden nap az az első kérdésem, hogy kapott-e valamiből valamilyen jegyet. Próbáltam elkérni a leckefüzetét, ami nincs. Megkérdeztem, hogy az órarend szerinti holnapi tantárgyakból mi a lecke, de semmiből nem volt feladva semmi. Tud-e adni egyetlen osztálytársa nevét és elérhetőségét, de neki nincs ilyesmi felírva. Megkértem, hogy egy kicsit csináljon rendet a szobájában és mutassa meg, hogy mit tanulnak angolból.

Nagy nehezen elővette az Angol könyvét, ami golyóstollal az elolvashatatlanságig össze volt firkálva. Hiába mondtam, hogy egy könyvbe belefirkálni mennyire helytelen, ez nem érdekelte. Próbáltam kikérdezni a frissen tanultakból, de az is nagyon gyengén ment.

 Miért akarok én másokat tanítani angolra, amikor a saját fiammal nem tudok napi öt percre leülni, hogy egy kicsit foglalkozzak vele?

 Az Interneten nem tájékozódott, hogy ma lett volna a februári ebédbefizetés és holnap már az utolsó pótbefizetési határidő van. Mindezen jól összevesztünk.

 Kitettem a februári ebédpénzt a szokott helyre és a lelkére kötöttem, hogy holnap ne felejtse el az ebédet befizetni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése