2017. január 22., vasárnap

Itt nincs se szmog, se riadó


Napsütéses, hideg téli napra ébredtünk. Odakint -10⁰ C van, de kristálytiszta a levegő. Sajnálom azokat, akik Budapesten maradtak, mert hallom, hogy ott most szmogriadó van. 

½ 10-re sikerült elhagynom a hálószobát. Azt terveztem, hogy Áront is csak akkor fogom ébreszteni, amikor már az asztalon gőzölög a sajtos pirítós, rajta a tükörtojással.

Így is történt, még a tea és a tejeskávé is fel volt tálalva mellette. 

Manna bejött, ő is megreggelizett, azután se szó, se beszéd, felment a szobámba aludni. Úgy szeret az ágyamba feküdni az ágyamon, hogy azért a nap az ablakon keresztül rá süssön. Nagyon jó dolga van itt Dömsödön, de mi se panaszkodhatunk. 

Áron azon a címen, hogy most megfürdik, bement a fürdőszobába, de, hogy amíg áztatja magát éhen ne haljon, vitt magával egy kis rágcsát és bevitte a könyvét is, amit éppen olvas. 

Délben elkezdtem főzni az ebédet. Azt tervezem, hogy a rántott csirkecombhoz párolt káposztát készítek. Szerintem finom lett, de Áron a csirkecombokhoz mégis a lencsefőzelékből melegített magának. 

Szívesen átmentem volna Gulyásékhoz a félig kész panellel, de váratlanul nem akartam betoppanni, a Skype üzenetre pedig még nem reagáltak. 

Lassan el kell kezdenünk pakolni, ahhoz, hogy még világosban tudjunk elindulni.

Induláskor még felakasztottunk egy adag csontot a Pongónak a kerítésre. 

Az út felét még világosban tettük meg, de Szigethalomtól, ahol az ENVI-nél adtunk az autónak is inni, már besötétedett. 

Hazaérve egy csomó kajával kínáltuk Emőke lányomat, de neki volt kajája és a betegségével volt elfoglalva. Úgy láttam, hogy egy influenzával küszködik. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése