2017. január 5., csütörtök

Emőke 4-esre vizsgázott


Az ébresztés 6-kor megint csak nálam szólt, mert Áronnál a három ébresztőórából egy se volt beélesítve. ½ 7-kor már én is bementem ébreszteni, Végül megörültem, hogy sikerült ¾ 7-kor elindulnia és csak később esett le a tantusz, hogy ma „0”-ik órája van Áronnak. Induláskor még szóltam, hogy ne felejtse itthon a tízórait, amit még este készítettem.

Elő is vette a csomagot a hűtőből, majd annak rendje és módja szerint az asztalon hagyta.

Reggel még egyszer átnéztem, hogy milyen előnyökkel jár egy zöld rendszám. Nincs teljesítményadó, ingyen töltés (de vajon meddig?), ingyen parkolás egész Budapest területén és a buszsáv használata. Ezek egy darabig még mindig nem tudják kompenzálni a magas bekerülési költséget. Szép dolog a környezettudatosság, de ezt nem kell elkapkodni. Ezen az elektromos autón akkor érdemes majd gondolkozni, ha a megtérülési idő öt év alá esik. A napelemes rendszer beruházásával is ez volt a koncepció. Végül 4,5 év alatt megtérült és azóta ingyen termeli a nem kevés áramot. Tavasszal lesz hét éve, hogy felkerült a Dömsödi ház tetejére.

Reggelire, ham and eggs paradicsommal, paprikával és tejeskávé.

Mannával kettesben izgultunk, drukkoltunk, hogy Emőkének sikerüljön a vizsgája és vasárnap már felszabadultan tudjunk indulni Olaszországba síelni.

Na, végre! 11:58-kor érkezett egy rövid hír: „4-es”. Utána már én is megkönnyebbültem. Még gratuláltama Viberen, persze már nem olyan szűkszavúan és mentem a fodrászhoz, hogy mégse azzal a lompos bozontommal legyek a jövő héten. Hazafele jövet beugrottam a kis kínaiba, ahol bekaptam egy csípős, savanyú levest és hoztam haza a gyerekeknek némi amerikai mézes csirkét.

Amikor Emőke hazaért, külön gratuláltam neki és mondtam, hogy most már lazítson és pihenje ki a legutóbbi hetek izgalmait.

Este az amerikai csirkét vacsorázták.

Én hagytam egy SMS-t a Budaörsi Autóvillamossági szerviznek, Hogy a holnapi időpontfoglalást köszönettel lemondom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése