2019. február 3., vasárnap

Tantum Verde Forte


20190103 vasárnap

Nagyon rosszul aludtam és már 7-kor felébredtem, de csak 9 óra után keltem fel.

Olyan későn került volna sor a reggelizésre, hogy inkább kihagytuk és rögtön az ebéddel kezdtünk. Mindkettőnknek kivettünk egy-egy adagot a római tálban készült zöldséges sült csülökből és azt a mikróban megmelegítve fogyasztottuk. Áron kapott mellé sgy Ginger & Honey teát plussz mézzel és citromlével én pedig egy tejeskávét. Áron először idegenkedett a batátától, de azután megette.

A mi maradt a római tálban azt becsomagoltam, hazavisszük.

A mosogatógépben az első mosás vegyszer nélkül megy le, mert mint azt Gabikától tanultam a római tálat nem szabad vegyszeresen mosni.

Hogy ne teljen a hétvégénk teljesen hibátlanul, a Junkers gázkazán  teljesen jól fűt, de nem  szolgáltat a fürdéshez melegvizet. A következő hétvégén, de akár már csütörtökön ki fogom hívni a F óka Bt. szerelőjét.

Igyekeztem mindent időben összepakolni, hogy még világosban tegyük meg hazafelé az utat.

Induláskor még beadtuk Juditnak a Pongónak szánt csülök csontokat.

Itthon Áront azonnal ágybaparancsoltam és Emőkének átvittem az Esztike féle pritaminos túrót.

Pizsunak elpanaszoltam,hogy Áronnak nem csökken a láza és fáj a torka. Elküldött a patikába hogy vegyek Tantum Verde Forte toroksprayt és Mebucain szopogatós tablettát.

Mivel itt Gazdagréten a Gyógyszertár vasárnap zárva tart, a kiragasztott tace-pao arról tájékoztatott, hogy a legközelebbi, vasárnap is 0-24 ügyeletes Gyógyszertár címe Déli pu.  Alkotás u. 146.

Nagyon szenvedtem az esőben és sotétben való vezetéstől, de erről csak a rossz szemem tehet.

Az Alkotás utcai Győgyszertár ablakán újabb tace-pao, hogy menjek át az aluljárón és ott van az ügyeletes patika.

Megtaláltam, de nem fogad el hitelkártyát csak készpénzt. Nem probléma, kerestem egy ATM-et. Csak mellesleg  jegyzem meg, hogy nem egy Albániai tanyán, hanem Európa közepén  Budapest fővárosban vagyunk. A szomszéd étteremben a pincér a vendég asztalához tudja vinni a POS terminált, de a magyar Egészségügy ezt nem engedheti meg magának egy ügyeletes Gyógyszertárban.  A gyógyszerész nagyon udvariasan és mindenről aprólékosan tájéloztatva szolgált ki.

A rosszindulatú feltételezésem, hogy miért nem fogadott el hitelkártyát csak akkor kezdett el derengeni, amikor hozta a gyógyszert és a pontosan leszámolt visszajárót, anélkül, hogy a  4175.- forintról, nemhogy számlát, de akár egy slejfnit is adott volna.

A fő az, hogy Áron megkapta a szereket és remélhetően reggelre kutya baja.Nekem ez a legfontosabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése