2019. június 26., szerda

barack lekvár


½ 8-kor felkeltem és igyekeztem végezni a fürdőszobával, mert a takarító brigád 8-ra ígérte magát.  Gyorsan bekaptam egy falatot reggelire, levittem egy flakon vizet a smaragdfának és megborotválkoztam.

A takarítók végül kilencre érkeztek és elkezdtek az eszközeikkel felhurcolkodni.

Még gyorsan elindítottam egy nagymosást.

Nekem 9:30-kor el kellett indulnom, mert Dubó Katiéknál öten 10-re vártak angolra. Hát ebből az ötből végül hárman lettünk. Nagyon kellemes és hasznos másfél órát töltöttünk együtt. A second Conditional volt a téma.

Hazamenet konstatáltam, hogy a takarító brigád jól halad a munkával. Felszólítottak, hogy a fertőtlenítést követően néhány órán keresztül senki nem tartózkodhat a lakásban. Mondtam, hogy nem probléma, mert most elhagyom a pályát és legkorábban csak pénteken térünk vissza. Ha végeztek kérjék meg a Katikát, hogy zárja be a lakást.

Ezzel a lendülettel elindultam Dömsödre és legelőször Szigethalomnál álltam meg pénzt felvenni és a Hambi Király-nál vettem két doboz gyrost Áronnak és magamnak.

Kicsit izgultam, hogy be tudok-e majd menni a bázisra, egyáltalán ott találom-e Áront, mert Áron telefonja szokása szerint ki volt kapcsolva. Ennek ellenére minden rendben ment.

Áron és Manna jól voltak. Miután mindent kirámoltam az autóból az egyik doboz gyrost rögtön megfeleztük és megettük.

Birtokba vettem a Dunát és leúsztam a penzumomat.

A veteményesen alakul a hozam ezért kaptak egy bőséges locsolást.

Az autót felakasztottam a töltőre.

Áron is és én is Zsolt felhatalmazásával átmásztunk a kertjébe és leszedtünk egy-egy zacskó őszibarackot. Kezdődhet a lekvár készítés.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése