2019. június 6., csütörtök

Érsebészet


Reggel arra ébredtem, hogy fáj a jobb alsó lábszáram. Gondoltam, hogy ahelyett, hogy mindenféle problémát képzelgek, a legjobb, ha bemegyek B. Anikó doktornőhöz egy kontrollra, aminek már amúgy is itt lenne az ideje.



Manna csalódottan vette az adást, hogy ő már nem mehet le csavarogni, mert amikor hazajövök, indulunk Dömsödre.

Bekaptam egy gyors reggelit és indultam.

A fél délelőttöt a Városmajor utcai klinikán töltöttem, de megérte, mert legalább nem kellett, hogy a hipochondriám rabja legyek. A doktornő alaposan megvizsgálta a fájlalt lábamat és még, hogy biztosat tudjon mondani, egy pár soros beutalóval leküldött Ultrahangra is. Az ott kapott eredményt elolvasva megnyugtatott, hogy semmilyen trombózisra utaló jel nincs, még felírt egy pár gumiharisnyára receptet és azzal engedett utamra, hogy fél év múlva jelenjek meg nála kontrollra.

Hazamenet mindent összecsomagoltam és Mannával együtt indultunk.
Az első állomás a TESCO. Csak néhány PET palack és sörös doboz volt leadandó, de annál többet kellett vásárolnom. Csirke far-hát, pulykanyak és aprólék a zöldséges csirkeleveshez, két sütni való comb, leveszöldség, krumpli és Mannának valami új delikát.

Dömsödre érkezve azonnal feltettem a levest főni (benne a far-hát és a pulykanyak), majd hozzáláttam a zöldségek pucolásának. Legvégül belekerültek az aprólékok (máj, szív, zúza és a fűszerek). Mindezt alacsony lángon lassan főzve, hogy ne legyen zavaros.
A vacsoránál ügyeltem arra, hogy az aprólékokat félbeharapva megosszam Mannával, mert az a kedvence.

Manna vacsora után kiment, de még káső este se volt kedve hazajönni.

  
  




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése