2019. június 23., vasárnap

Nagy a szar


Késői ébredés. Lustaság fél egészség.

Áron és én külön reggeliztünk.

A délelőtt a számítógép mellett telt.

Dél fele közeledve, elővettem a mélyhűtőből a tegnap vásárolt csirkemellet és a mikróban történő felengedtetés után felszeleteltem és kiklopfoltam, majd egyenként bepanírozva az olajsütőben megsütöttem. Megfőztem hozzá néhány szem újkrumplit.

Áron közben szólt, hogy rá ne számítsak délben, mert ő a maradék lasagne-ból fog magának melegíteni. Mondtam, hogy most már az összes szeletet ki kell rántanom, mert azt mondják, hogy a mélyhűtött terméket a felengedés után nem túl jó újra mélyhűteni.

Egy szó, mint száz ketten kétfélét ebédeltünk.

Ebéd után kimentem és egy kicsit gyomláltam a konyhakertben.

Délután rossz hírek érkeztek. Katika telefonált, hogy a Gazdagréti téri lakásunkból folyik ki a folyosóra a szennyvíz. Katikának nagy Emővel sikerült bejutnia a lakásba és ott szomorú kép fogadta. A fürdőszobában a kádból és a WC-ből jön felfele a szennyvíz. A külön WC-ben ugyanez a helyzet. Még a velünk szemben lakó Karáéknál is hasonló a helyzet.

Katikával megbeszéltem, hogy sokkal gyorsabb, ha most elkezdek innen telefonálgatni dugulás elhárítás ügyben, mintha hazamennék és csak 1,5 óra múlva kezdeném ugyanezt. 

Ráadásul, ha ott folyik a szar a lakásban, akkor addig, amíg nem állt helyre a rend, Áron, Manna meg én még lakni se tudunk ott. 

Ilit is megkérdeztem, nincs-e egy szabad ágyuk, de neki vendégei vannak Skóciából.

Sorban hívom a duguláselhárítókat, de ma már egyik sem tud vállalni ilyen munkát és azt javasolják, hogy kérdezzem meg a gondnokot vagy a közös képviselőt, hogy kivel van szerződésünk.

Katika később telefonált, hogy ott voltak a duguláselhárítók és mindent megcsináltak, csak marha nagy koszt hagytak maguk után.

Este készítettem egy nagyon finom burgonyasalátát. (karikákra vágott sós vízben megfőtt újburgonya, vékonyra felszeletelt vöröshagyma, felaprított keményre főtt tojás fehérje, tejföl, majonéz, őrölt fehér bors) ráöntve egy keverék (főtt tojás sárgája, citrom leve, szójaszósz, olívaolaj).

Vacsorára én ezt ettem a maradék megmelegített hekkel, Áron pedig ismét lasagne-t..



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése