2012. január 27., péntek

beszorult a csomagtartó zárja

Próbáltunk reggel pontban fél nyolckor elindulni, de csak pár perc késéssel sikerült. Eszter már a 8-as buszon ült és mobilon ellenőrizte, hogy nem fogunk-e elkésni. Az a pár perc is csak azért lett, mert elindítottam egy nagymosást. Az üzemanyag ára olyan magas, és emiatt olyan kevés autó szaladgál az utakon, hogy még reggel fél nyolckor is tempósan lehet haladni. Nem volt ilyen jó a helyzet a parkolással, mert a sok otthon hagyott autóval minden parkolóhely foglalt volt. Kellett is néhány kört tennünk, amíg végre egy VÁRAKOZNI TILOS tábla után le tudtunk parkolni.
A gyermekszemészeten alaposan megvizsgálták Áront, majd közölték, hogy a fiú szemüveges lesz és egy fél év múlva újra be kell jönnünk kontrollra. Onnan bementünk a közeli csarnokba reggelizni. Áron egy szelet pizzát én pedig egy adag vérs hurkát ettem.
Nagyon jól haladtunk és így Áront már a második órára be tudtam vinni a suliba. Az optikushoz nem jutottunk el, mert csak 10-kor nyitja ki az üzletét. Itthon azután kiteregettem és rátöltöttem egy kávét a reggelire.
Délelőtt egy nagy adag bélyeget készítettem elő áztatásra. Mire végeztem már el is jött volna az ebéd ideje. Találtam a hűtőben egy adag tojásos nokedlit, a mélyhűtőben pedig volt egy doboz kakaspörkölt. A kettőt összeházasítottam és egy kis kovászos uborkával küldtem be.
Áron és Eszter, ahogy ígérték, nem sokkal három után befutottak. Először az optikushoz mentünk. Eszter segített kiválasztani Áronnak egy csinos keretet, amibe megrendeltük az előírt lencséket. Jövő hét közepére lesz készen a szemüvege.
Esztert otthonhagyva indultunk Dömsödre. A Decathlont még útbaejtettük és vettünk egy pár tornacipőt Áronnak. Nekem nem nagyon tetszett, mert fekete, de nem az én szavam döntött. Ezek után már csak tankolni álltunk meg és még így is csak sötétben értük el a bázist. Még este szerettem volna kipakolni a könyves dobozokat, de ez nem volt egyszerű, mert a csomagtartó fedél zárjába az induláskor becsípődött a notebook táskának a vállra akasztója. A problémát csak úgy tudtam megoldani, hogy a hátsó ülésről a könyves dobozokat kipakolva, a hátsó üléseket előre hajtottam. Innen benyúlva rámoltam ki a csomagtartó teljes tartalmát, majd az üres csomagtartóba bemászva szabadítottam ki a vállpántot a csomagtartó zárjából. Ja kérem, a hülyeségért fizetni kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése