2012. január 6., péntek

Marikáék sérült gépe

Áron korán indut a suliba. Azonnal bekapcsoltam a dömsödi fűtést. Nehezen tudok visszazökkenni a dolgos hétköznapokba. Felhívtam volt főnökömet, hogy az egyik benti számítógépem leselejtezésével sokat tudna segíteni az itthoni géparkunk szinvonalán.
Felhívott Bence apukája, hogy szeretné, ha folytatnám Bence matek korrepetálását.
Eszter 1/2 tíz körül jött meg. Addigra én már elindítottam a nagymosást is meg a mosogatógépet is. Tömegközlekedéssel indultunk fel a várba, hogy megnézzük a Ferenczy Károly kiállítást. Való igaz,hogy ott volt Béni is meg Noémi is, de a fő attrakció a Ferenczy Károly volt. Nagyon örültem, hogy meghívott erre a túrára, mivel festményei közel állnak a szívemhez. Jól éreztem magam a kiállításon és ezen Eszter csak dobott egy fokozatot felfele. Már majdnem elindultunk volna haza, amikor mondtam, hogy nekem nagy hiányérzetem van. Szerintem mi kihagytunk termeket. Olyan kedvenc nagybányai képekkel nem találkoztam, mint a Ferenczy K.:Október. Addig-addig erősködtem, amig meg nem találtuk a hiányzó festményeket.
Hazajövet a kis kínaiban ebédeltünk mert csak erre volt időnk. Ekkor Eszter még úgy döntött, hogy nem jön velünk
Áron 1/4 4-re ért haza és már indultunk is Dömsödre.
M. Marikának telefonáltam, hogy mi körülbelül hatra leszünkott és ha szeretné, hogy a W7 alatt elveszett állományokat megkiséreljük visszamenteni, akkor hozzák át a számítógépet, mert az várhatóan egy hosszabb munka lesz. Este még begyújtottunk a cserépkályhába és jó melegre befűtöttünk.
Amikor Marikáék meghozták a számítógépet, hoztak hozzá egy zacskó töpörtyűs pogácsát is, gondolva arra, hogy mire készen leszek, addigra már jócskán megéhezem. Felakasztottam a gépet a hálózatra. El is kezdtem a W7 telepítését, de hamarosan kiderült, hogy arra a sérült partícióra ez nem fog menni. Bélával megkonzultáltuk a problémát és arra jutottunk, hogy ezzel nem érdemes küszködni, inkább meg kell próbálni XP oldalról megmenteni a W7 alatt elveszett állományokat. A Béla által küldött segédprogram el is kezdte az állományok kigyűjtését, de éjfélig nem végzett, csupán a 42 %-ával. Bekapcsolva hagytam a rendszert, azzal, hogy mire felkelünk, biztosan készen lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése