2012. június 23., szombat

csoda Diesel

Sikerült az egész napi blogbejegyzést törölni. Ha még nem felejtettem el mindent, akkor a lényegesebb momentumokat most újra leírom. Reggel nekiszaladtam a a rendcsinálás végleges befejezésének. dicsomot, paprikát Emőnek be kellett mennie dolgozni, ezért határoztunk úgy, hogy nem pénteken indulunk Dömsödre, hanem megvárjuk őt és csak délután megyünk. A napiparancs az volt, hogy menjünk el a Gazdagréti picra és ott vásároljunk be. Először megreggeliztünk, majd némi készpénzt kicsalva a falból lementünk a piacra. Azon nem lepődtünk meg nagyon, hogy minden sokkal drágább, mint Dömsödön. Vettünk lecsónak való paradicsomot, paprikát, debrecenit bele, csirkecombokat pörköltnek és túrót a burekhez. Mire Emőci hazaérkezett, már mindent összepakoltunk, elkészítettem a csirkepörköltöt, felakasztottuk a huzikát. Áron nagyon élvezte ma is a movert, mert az egész úgy működik, mint egy távirányítós játék.
Elindult a szerelvény. Nagyon finoman gurult, de a fogyasztás bizony átlagosan 3 literrel megnőtt 100 km-re. Meg is tankoltunk még Kanaraerdő fölött. A kutasnak sikerült rábeszélnie valamilyen "csoda" gázolajra, aminek az a legfőbb előnye (a kúthálózat számára), hogy 30 forinttal drágább literenként. Először határozottan tiltakoztam, de amikor a kutas új és új érvek mellett financiális fegyvereket dobott be, például azt, hogy ő az árból ad 15.- forint/liter kedvezményt és a végén még egy 500.- forintos TESCO vásárlási utalványt, akkor engetem az erőszaknak és azt mondtam magamban, most amúgy is szükség van a nyomatékra, legyen. A mérleg (54 x 15)-500 = 310 forintomba került, hogy hátha valóban jobb ez a gázolaj.
Legközelebb a lacházi Burek pékségnél áltunk meg. Vettünk kenyeret, virslis pizzalepényt és sajtos rudat.
A bázison bemenet ismét jól vizsgázott a mover, bár a bejárati emelkedőnél egy cseppet rá kellett segíteni.
Mire megérkeztünk Dömsödre, már mindenkire ráfért egy kis kései ebéd, de inkább vacsora. Béni észlelte, hogy megjöttünk és szólt, hogy az általa felügyelt kovászos uborka elkészült, mehetünk érte. Ezen felül áthozott még egy nagy csokor friss kaprot, amit majd nekem kell feldolgozni. A csirkepörkölthöz ettünk a kapros, túrós sztrapacskából és hozzá kovászos uborkát. Mindezt gyorsan elintéztük, mert szerettünk volna még egyet úszni, mielőtt végleg lemegy a nap.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése