2012. június 5., kedd

tanév vége felé

Reggel csak három kérésem volt Áron elindulása előtt: mutassa meg a tolltartóját, hogy megnézzem, minden rendben van-e benne, csomagoljon az osztálytársainak a Dömsödön szedett cseresznyéből és okvetlenül vegyen fel meleg pulóvert, mert szeles, hideg idő van. Ez csak részlegesen teljesült, mert bár megmutatta a tolltartóját, de itthon felejtette. A cseresznyét nem az osztálytársainak, hanem Ági néninek adta, ami nem baj. Ezen kívül egy szál trikóba ment és nem vitt pulóvert. Az erkélyről még utánaszóltan, hogy ledobnám a pulóvert, de erről hallani sem akart.
Reggelire mikróban melegítettünk egy-egy szelet cseresznyés bureket és kipróbáltuk a tojásfőző órát. Émő közepesre, én pedig lágyra szerettem volna főzni a tojás. Kávézás után lementem a postára a Földhivatal ajánlott leveléért és még dzsekiben is hideg volt. Na erre gyorsan beültem az autóba és a pulóverrel, tolltartóval felfegyverkezve berontottam a suliba. Ági néni már ott állt reklamálva, hogy engedhettem el a fiút egy szál pendelyben.
Délelőtt nekiálltam meggyúrni a megkelt pizzát. A hozzávaló sajtot Emő hozta le. Mire elkészültem a feldiszítésével már megjöttek a fiúk. Kicsit korábban jöttek, de beküldtem őket Áron szobájába játszani, mert még korán sem volt négy óra és volt még öt percem egy befejezetlen sakkpartiból. Közben megjött Judit Csanáddal és bár mondta, hogy nem akar zavarni, mert látja, hogy parti van, de azért azt sikerült elvesztenem. A tanév utolsó német gyakorlása jól sikerült és mindenki nagy izgalommal várja a szombati osztály bulit Dömsödön. Áron felvitt egy kis tepsi pizzát Csabinak.Pizza evés után a fiúk még nekiálltak játszani és jó nagy rendetlenséget csináltak. Miután még sütött a nap, le is küldtem őket a kosárlabda pályára, hogy ott folytassák a focizást.
Megjött Emő és Emőke.
Emőke beszámolt, hogy állnak a dolgai és miként alakul a jövője a Zürich melletti munkával. Nekiestünk mind a ketten és elláttuk ezer jó tanáccsal. Szegény alig tudott szóhoz jutni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése