2012. június 30., szombat

Robin Hood

Felkelés után hova is mennénk máshova, mint a piacra. Szerintem el sem találnánk máshova. Emő úgy rendelkezett, hogy vegyünk két szál csípősés egy szál csemege kolbászt, meg harminc tojást. Így is lett, de azért a reggelire is gondolva, vettünk angol szalonnát, sütni való szalonnát, tejfölt és újhagymát is. A vasudvarban megvettük a kisméretű csavarokat a CD tartóhoz és onnan hazajöttünk reggelizni.  Reggeli után egy fázissal előbbre jutottunk a CD tartót illetően. 1/2 10-re voltunk bejelentve a fodrászatba és pontosan oda is értünk. Érdekes, hogy Áron most nem ellenezte annyira, hogy rövidebb lesz a lobonca, mint azt szokta. Amíg az én hajamat igazgatták, addig is a Robin Hood-dal volt elfoglalva. Ebédre kivettem a hűtóből a múlt heti bablevest a füstölt gerinccel és azt tejföllel feljavítva, abból ettünk, de a nagy hőség miatt csak keveset. Ebéd után megint Duna, mert abból sosem elég. Feri bácsi elvitt minket a kenujával, hogy megmutassa, mit tud a rászerelt motor. Amíg a motor ment, addig a hajó is nagyon ment, de egyszer csak a motor leállt. Visszafele kenuban evezve tettük meg az utat. Végre sikerült Norcikámmal egy kiadósat beszélgetni Skype-on.
Délután nekiálltam megragasztani a dömsödi osztálybulin elszakadt alkatrészét a felfújható Sevylornak. A kertnek az autótól és a huzikától szabad sávjain lenyírtam a füvet, hogy holnap átköltöztetve a két járművet a másik felét tudjam lenyírni. Utána sikerült rábeszélnem Áront, hogy hagyja a kütyüt a csudába, amíg süt a nap és menjünk egyet úszni. El is kisért ugyan, de ő maga nem úszott.
Áronnal hazafel megbeszéltük, hogy este rendezünk egy kis szalonna sütést. Ő vállalta a tűz készítését, nekem pedig a Gabikáék meghívása jutott. Sajnos csak Feri bácsi volt kapható a bulira, de a  sütés jól sikerült. A finom kenyér mellett a kovászos  uborka és a lila hagyma jó kisérőnek bizonyultak. Emőnek már nagyon elege van a székesfehérvári kiállításból, de legfőképpen a hőségből.  Kérte, hogy holnap mihamarabb menjünk érte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése