2012. június 24., vasárnap

a huzika előkészítése elkezdődött

Nem kapkodtuk el a reggeli felkelést. Csak a reggeliről kellett gondoskodnuk, mert az ebédünk a tegnapi maradékból biztosított. Egy kicsit kertészkedtünk, de a fő program a huzika útra való előkészítése volt. Emő úgy rendelkezett, hogy az összes ágynemű, de még a takarók is  kerüljenek be be a mosógépbe. Ez három menetet jelentett, de szerencsére kint a kúp alatt a napon gyorsan száradtak. Megtörtént az ország újra felosztása. A 12 felső szekrényből én kettőt kaptam a szerszámoknak és kettőt a ruhaneműeknek. Áron egyet kapott a játékainak, egyet az úszó és búvár cuccainak és kettőt a ruhaneműinek. Így végül a királynőnek is maradt négy felső szekrény.
Közben a mosogatógép is fullon járt és az élelmiszerek szerénye is átesett Emő ellenőrzésén. Jövő vasárnapra már csak a takarítás marad és a rákövetkező kedden berámoljuk a szükséges cuccokat.
Az ebédet a kúp alatt fogyasztottuk el és utána elfoglaltuk a Dunát és estig lazultunk. Haza se indultunk korán, de azért visszafele is benéztünk a burekeshez.
Itthon nagy rend és isztaság fogadott. Egyedül a konyhaablakot nem lehet kinyitni, akkora kupleráj van a konyhaszekrény pultján. Nem is nagy baj, mert legalább nem látszik, hogy a konyhaablak is milyen koszos.
Éjfél előtt még telefonált Emőke Zürichből, hogy az iPhone-nal nem tudja leállítani a lakásban a zenét. Möcinek megmutattam a neten, hogy az iPhone minden olyan berendezést tud távvezérelni, amelyik fel van erre készítve, de ahhoz meg kell keresni az iPhone-on a távvezérlés (remote control) funkciót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése