2012. június 21., csütörtök

reggeli balhé

Ma a nagy balhé napja. A reggeli felkelés még simán ment, ha azt leszámítom, hogy reggelente a derekam olyan szar, hogy nem is értem, hogyan fogunk két hét múlva elutazni. Utána, ahogy memozgatom, egyre jobb és délre már rendszerint szörfben gondolkozom. Áront csak 1/4 9.re sikerült kiugrasztanom az ágyból és fél ekőtt már negjöttek a fiúk is. Én még gyorsan megreggeliztem és már indultunk is. A lépcsőházban szembe találkoztunk egy lakóval. Nagyot köszöntem neki és mereven figyeltem a fiúkat. Hiába mondta a lakó, hogy sziasztok, a négy fiú el volt foglalva magával. Megvártam amíg a lakó beszáll a liftbe, majd megkérdeztem: Áron, miért nem köszöntél? Mire ő a tempo:
- én köszöntem.
- Áron, az nem negy baj, hogy nem köszöntél, de az igen, hogy azt mondtad köszöntél.
- de én köszöntem, - ragaszkodott az állításához. Mire a fiúk: Áron, egyikük sem köszönt.
- de én köszöntem.
- Na akkor te menj vissza a lakásba, ma nem mehetsz teniszezni.
Ez és ehhez hasonló már többször előfordult, amire minden alkalommal elmagyaráztam. Az, ha eltörsz egy tányért, nem nagy baj. Ha rendetlenséget hagysz a szobádba, az nem nagy baj. Ha nem mosol fogat nem nagy baj. Ha elvesztesz valamit, vagy csak otthon felejted, az úgyanúgy nem nagy baj, mint az, hogy nem köszönsz és ezekért még soha nem marasztaltalak el nagyon, DE HA HAZUDSZ, AZ NAGY BAJ!
A három fiút elvittem a teniszpályára és mondtam az edzőnek, hogy Áron ma büntiben van. Onnan a bányába mentem. Ferivel leellenőriztük, hogy feltöltődött-e a huzika akkuja és működik-e a mover. Minden tökéletes volt. Hazafele bementem a TESCO-ba. Főleg italokat vettem, no meg lazac törzset. Kipróbáltam az önkiszolgáló fizető helyet. Minden jól működött benne, csak a palckokat nem tudtam megszorozni hattal. Az egyik eladó segédkezett. Onnan átmentem a Kikába és megvettem Emőnek a két nagyobb fajta képkeretet. Itthon először megfeleztem Ilivel a lazac törzset, majd feltettem a tökfőzeléket főni és két szeletet megsütöttem a lazacból. A többit felvitte Emő, hogy Csabinak is süssön ebből a finomságból. A nagy képkeretek, amiket vettem, tetszettek neki és rögtön megtöltötte képekkel. Este már csak jegeskávét csinált nekünk tejszínhabbal. Felinstalláltam a kütyüjére a 2G/3G átkapcsolót, hogy biztonságosabban működjön mint telefon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése