2012. június 4., hétfő

zajlik az élet

Áront kértem reggel, hogy vigyen be az osztálytársainak egy kis cseresznyét abból, amit vasárnap szedtünk. Emő nem ment dolgozni, mert itthon felgyülemlettek a teendői. Együtt reggeliztünk. Utána leszaladtam a postára, hogy felvegyem Norci küldeményét. Együtt bontottuk fel. Szülinapomra kaptam egy olyan tojásfőző órát (Egg Stopper), ami nem is óra, hanem valamilyen fajta hőmennyiség kijelző. Egyszerre kell betenni a tojásokkal a vízbe és a kijelzője attól függetlenül, hogy hány tojás van és mennyi vízben, mutatja, hogy a megfőtt tojás lágy, közepes, vagy kemény. Sajnos ma már nem tudjuk kipróbálni, mert reggeli után vagyunk, de majd holnap.
Én is csak kilenc körül értem a bányába. Bevittem azt a gépet, amit szertnénk Juditnak kölcsönadni, de nem tudunk rajta bejelentkezni. Megint a cég jövőjéről folyt  a kis létszámú diskurzus. Délben azután eljöttem és Emő instrukciói alapján vásároltam néhány dolgot a TESCO-ban. Amikor hazaértem elkezdtem 3 szelet lazacot sütni, majd felmentem Emőhöz. Emőéknek megérkezett a korábban megrendelt kerámialapos tűzhelyük. Emőnek először kétségei voltak, hogy jót szállítottak ki, de azután sikerült meggyőznöm, hogy amit hoztak az király. Azonnal felhívtam a villanyszerelőt és megbeszéltem vele, hogy ha tud, akkor még ma délután jöjjön el bekötni. Lejöttünk és készítettünk a halhoz egy zseniális salátát, tele újhagymával, uborkával, feta sajttal és olívabogyóval. Amikor megjött a villanyszerelő, körülbelül azzal esett egybe Áron várható hazaérkezése. Mire felmentem az Ilihez, Áron már a TV előtt trónolt. Erről szó sem lehet - mondtam - , előbb tanuld meg a verset (a címét csak szombaton áll módomba közzétenni.) Áron kikönyörögte, hogy akkor nyomtassam ki neki és majd Ilinél megtanulja. Ebben maradtunk.Később Csabi is kapott a salátából, de ő nem lazaccal kérte, hanem csirkemellel.
Délután az egész ház nevében megírtam az Önkormányzat honlapjára, hogy kinek a házatáján betonozzanak le, eddig fákkal és fűvel parkosított területet autó parkoló számára. Szerintem nem teszik zsebre, amiket kormányrendeletekkel teletűzdelve írtam.
Este Nóra nagyi felhívott, hogy kivételesen cseréljük fel a szerdát csütörtökre, mert neki szerdán szemészetre kell mennie. Ez nekünk is passzol az elképzeléseinkkel, mert csütörtökre Emő vett színházjegyet. Már csak arra volt odafigyelésem, hogy a mélyhűtőből elővegyem a holnapi pizzát keleszteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése