2012. június 19., kedd

Szabadtéri koncert a Margitszigeten

Későn keltünk. Megtehettük, mert csak 9-re kell odaérnünk a teniszre. Áron levonta a konzekvenciát, készített magának innivalót és tenisz felszerelésben várta a fiúkat. Először Kamel érkezett, majd Csanád és Zétény. Az autóben elkezdődött a foci EB kiértékelése. Nem csupán Kamel és Csanád, de még Zétény is hozzáfűzött szakmai véleményeket a tegnapi meccsekhez. Feri telefonált, hogy nem találja a csatlakozó vezetékeket és anélkül nem tudja tölteni a huzika akkuját. A TESCO-ban felvettem telefonon Emőtől a rendeléseket és közben ott helyben megreggeliztem. Végre sikerült találnom alsó szűrőt a régi kotyogóba és ha már arra jártam, vettem néhány nagyon jó cuccot, amik ráadásul le voltak értékelve.
Visszafele beugrottunk a bányába és konstatáltuk, hogy a huzika rendben lóg a 220-on és bizonyára töltődik az akkumulátor. Miután a gyerekeket hazapateroltam, mi is megtértünk.
Áron felment Ilihez, mi meg elkezdtünk készülődni a margitszigeti koncertre. Hat után tudtunk csak elindulni, mert Emő úgy készül, mint egy menyasszony, de megnyugtatott, hogy hiába van a jegyre írva, hogy kezdés 19:00, biztos, hogy fél nyolcig nem fogják elkezdeni. A szigeten úgy gondoltuk, hogy besétálunk a szabadtéri szinpadig, de az nagyon hosszúnak tűnt. Megérdeztem a padon ülő párt, hogy mennyire van még ide a szinpad. Nem tudták megmondani, mert ők meg Madridból jöttek. Pár mondatot beszélgettünk, majd búcsúzóul nekik adtuk a nálunk lévő két fölösleges jegyet a koncertre. Nem bíztuk magunkat a távolságra, ezért az utolsó szakasznál feladtuk és buszra szálltunk. A koncert maga nagyon jó volt. Rövid Tarlós bevezető után Rossini, Kodály, Mendelssohn, amiket Takács-Nagy Gábor nevéhez méltóan nagy lelkesedéssel vezényelt. Otthon még volt kedvünk egy kis vacsorát készíteni. Sült lazac.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése