2013. február 15., péntek

Cézanne kiállítás és az alapítványi bál a suliban

Emő korán indult el dolgozni.
Reggel adtam egy ezrest Áronnak, hogy be tudjon fizetni az alapítványi bálra. Azt mondta, ebből este visszahozza a megmaradt felét. Abban is megállapodtunk, hogy maradhat kilencig, de 9-kor találkozunk az iskola halljában az akváriumnál.

Délelőtt tettem vettem. A nyugger kaját is Emőke hozta fel.

Emő azt mondta, hogy ezen a hétvégén inkább itthon marad, mert neki is vannak elmaradásai. Különben sem tudnánk ma menni Dömsödre, mert Áronnak fellépése van az iskolai alapítványi bálon.
Emővel elhatároztuk, hogy megnézzük a Cézanne kiállítást.
Eredetileg 1/4 3-ra volt randink a Szépművészeti előcsarnokában. Az én feladatom volt az, hogy megvegyem a két belépőt online. Mivel a www.jegymester.hu nem nyilatkozott arról, hogy én mint nyugdíjas ingyen mehetek, ezért két teljesárú belépőt vettem. A randit eltóltam 3/4 +-ra és ott találkoztunk. Emő ügyesen megszervezte a pénztárnál, hogy tőlünk valaki vegye meg az egyik belépőt, én pedig kaptam egy ingyen jegyet.
Azzal kezdtük, hogy az így visszakapott 3200.- forintot elvertük a büfében. Ez nem volt nehéz, mert azok ott rablók. Egy virslire, egy szendvicsre és két kapucsinóra azért még futotta.
A kiállításról nem volt egyforma a véleményünk. Nekem nagyon tetszett, mert én fertőzött voltam még a Párisi Dorsey-ban tett látogatásom alkalmával. Emőnek csak közepesen.  Abban megegyeztünk, hogy jól tettük, hogy eljöttünk megnézni és nem sajnáltuk ráaz időt, pénzt és a fáradtságot. Már besötétedett, amikor tettünk egy nagyobbacska sétát, körbe a Műjégpálya és a Vajdahunyadvár felé és csak egy kerülővel szálltunk föl a kis földalattira. A Deák térnél kiszálltunk és újra gyalog folytattuk az utat. Betértünk a Burger Kingbe és falatoztunk egy kicsit tömörebben, majd séta a Ferencziek teréig. Szörnyű, hogy mennyire szét van kapva a belváros közepe. Biztos, hogy én nem értek valamit, de számomra nem teljesen világos, hogy miért lesz jobb a szintbeli kereszteződés, amikor az egész világon a szinteltolásos forgalomrendezés a cél.
Leszállva a buszról még beugrottam a CBA-ba egy kis buzasörért. Emő hozott le fentről egy citromot és a két üveggel benyakaltuk. Dezső telefonált, hogy holnap megy a budapesti barátjához pálinkáért és hozzon-e nekünk is.
Pontban kilencre érkeztem a suliba, de Áron nem volt a megbeszélt helyen egy darabig keresgéltem fönt az osztálytermekben is és lent a tornateremben, ahol már zenére folyt a buli és a tánc és miután sikertelenül, így megkértem a zenészeket, hogy mondják be: "Pacher Áront várják az előcsarnokban". Nos erre előkerült Áron, de nem érezte problémásnak, hogy késett.
Még este bekapcsoltuk a fűtést és próbáltunk keresni valamilyen értelmes műsort a TV-ben, de sikertelenül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése