2013. február 5., kedd

Solar skanzen Dunakeszin

Reggel úgy indítottam el Áront, hogy vihette az Erdei Iskolára befizetendő 23.000.- forint első részletét 8.000.- forintot.
Rövid reggeli után levittem az üres ételhordókat a nyugiba és tömegközlekedéssel indultam Dunakeszire. Az M3-as metró Újpest Városkapu végállomásán elkeserítő kép fogadott. A Volán busz indulásáig volt annyi időm, hogy körbenézhessek a környéken. Romos házak, szakadt emberek, gondozatlan környék és térdig érő kosz. Egészen felüdültem, amikor felszállhattam a 300-as volán buszra. Dubakeszi már rendezett volt.

Egyáltalán nem bántam meg, hogy kicaplattam Dunakeszire, mert legalább közvetlen kontaktust tudtam szerezni a napelem rendszert kivitelező cégről. Az első benyomás megnyugtatott, hogy nem egy szélhámosról, hanem egy jól felkészült korrekt csapatról van szó. Megbeszéltük a részleteket, kitöltöttük a szükséges papírokat.
Nagyi telefonált, hogy a vese problémái miatt holnap ne számítsak arra, hogy eljön velünk a teníszre, de mondjam meg a fiúnak, hogy öleli.

Itthon megebédeltem. Közben kiderült, hogy a Társasház Közös Képviselőjének leváltására összehívott lakógyűlést éppen a Közös Képviselő torpedózta meg, mert bár megvolt a tulajdoni hányad 1/10-ét képviselő tulajdonosok aláírása, és a tace pao-ról ő is tudott, de őt hivatalosan nem kértük meg a kihirdetett lakógyűlés előtt 8 nappal, hogy hívja össze a lakógyűlést.

A formai hibák miatt este 6-kor nem lakógyűlést, hanem csak egy megbeszélést tartottunk a földszinten. A lényeges különbség, hogy ez a megbeszélés javasolhat dolgokat, de nem hozhat szavazat többséget igénylő határozatokat. A javaslat az volt, hogy egy ajánlott, tértivevényes levélben kérjük meg a Közös Képviselőt, hogy hívjon össze egy lakógyűlést.

Hétkor Áronnal megvacsoráztunk, az est további részét Emőkére bíztam, mi pedig Möcivel elindultunk a Közhely Filmklubba. Először fent a vetítő teremben foglaltunk magunknak, meg Laciéknak is helyet, majd lementünk a kocsma szekcióba és ott rendeltünk különféle finomségokat (Pizza, Tea, búzasör citrommal, cukorral).
Nyolckor elkezdődött a vetítés. Martin Scorsese rendezte két Oscar díjat kapott filmjét a "Dühöngő Biká"-t vetítették. Ez sem volt egy sétagalopp, de nagyon megérte megnézni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése