2013. február 6., szerda

Nyílt órák

Nem működnek úgy a dolgok, ahogyan azt én szeretném. Emő már korán elindult dolgozni. Én csak hét óra után pár perccel kezdtem el keltegetni Áront, de az csak nem akart összejönni. Én még türelmesen keltegettem, de ő már ingerülten reagált, mondván, hogy ne sürgessem és figyeljem meg, hogy 1/2 8-kor el fog indulni a suliba. Mondanom sem kell, hogy ebből nem lett semmi, mert csak jóval fél után sikerült elindulnia. Ehhez még hozzájön, hogy itthon hagyta a tornazsákját. Baj, de nem nagy, mert nyolcra amúgy is be szerettem volna menni a nyílt órákat (Német, Matek, Nyelvtan) megnézni. Gyorsan megreggeliztem, elindítottam a mosogató gépet és pontban nyolckor már én is az osztályteremben voltam.
Áron örült a tornazsáknak.
A nyílt órákat vegyes érzelmekkel ültem végig. Áron szereplése kimondottam jó volt, ha leszámítom azt, hogy egyedül neki nem voltak készen a házi feladatai. Matekból és Nyelvtanból is brillírozott és olyankor én híztam, de amikor a szünetben megkérdeztem, hogy miért nem volt készeb a házi feladata, akkor egyszerűen azt válaszolta, hogy elfelejtette felírni, hogy mi a lecke.
Hazajövet elintéztem az ételhordókkal a két laját és rendeztem az elmaradt ügyeimet. Későre húzodott az ebéf. Ebéd után elindultam Áronért. Még fél négy előtt volt arra is időm, hogy beugorjak a Csőrikébe egy-két használt, de használható cuccért Áronnak.
Időben  érkeztünk a teniszre. Ma úgy éreztem, hogy bizonyos fázisokban erősen visszaesett Áron. Megint újra kell tanulnia és gyakorolnia az ütés előkészítésénél a teljes hátra fordulást és az ütő hosszú ívű mozgatását lentről egészen fent a nayak mögé. Szerintem ez a mozdulatsor vissza fog jönni az emlékezetéből. Sokat várok attól, hogy Áron hétfőtől már heti két alkalommal fog járni tenisz edzésre.
Hazafele bementünk a TESCO-ba mert egy pár dolog hiányzott otthon.
Itthon előbb megvacsoráztunk. Utána sikerült rávennem Áront, hogy a fürdésnél iktasson be egy hajmosást is.Megnéztem a leckéjét, de ettől nem lettem boldogabb. A matekben nem volt ugyan hiba, de rend se volt benne. Hiányoztak a jelölések és az egész rendetlen volt. A nyelvtanban volt néhány ly és pontos j keveredés, sőt olyan is volt, hogy a napközis tanítónéni javította a jó megoldéást rosszra. Ezt Áron csak úgy fogadta el tőéem (és ez helyes is), ha előbb megnézzük a Magyar Helyesírási Szótár-ban.
Már nagyon későre járt, ezért abban állapodtunk meg, hogy beállítja az ébresztő óráját egy órával korábbra és reggel mindent kijavít a házi feladatában, amiket megbeszéltünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése