2013. február 23., szombat

Ország értékelő

Arra ébredtem, hogy Áron ment fogat mosni és öltözni. Nyilvánvaló volt a számomra, hogy mindez azért történik, hogy mielőbb a számítógép elé ülhessen. Ébredés után még lustálkodtam és befejeztem az Ember Judit könyvnek az olvasását. Reggel még folytatódott a tegnap esti kellemetlen hasmenésem, ezért elhatároztam, hogy a reggelinél önmérsékletet fogok tanúsítani  Lassan én is felkeltem és elindultunk a piacra. Nem vettünk sok mindent, csak angol szalonnát, két doboz tojást, krumplit és sárgarépát és savanyúságot. A két doboz tojás végül szőrén-szálán eltűnt.
Visszajövet megnéztem, hogy mit végzett az ELMŰ szakembere a villanyóra szekrényben. Minden rendesen vissza volt plombálva és egy műanyag tasakban ott volt mellette az ezt igazoló jegyzőkönyv. Zoli bácsi ugyanezt 20 mondatban tudta csak elmondani.
Ketten készítettük a reggelit, mindenki saját magának. Áron hagymás tojáslepényt sütött és utána Annácska féle süteményt evett, én pedig átmentem visszafogottba és egy üres teát készítettem, még üresebb pirítóssal.
Reggeli után elindítottam egy nagymosást és begyújtottam a cserépkályhába. Áron kipakolta a mosogató gépet és leült tanulni. Nem felügyeltem a tanulását, de megbeszéltük, hogy a végén átnézem, hogy mit csinált.
Ebédre már jobban volt a gyomrom, de maganak csak főtt krumplit szolgáltam fel, amiben főtt egy fél sárgarépa is főtt karikára vágva.
Késő délután hívtuk a Gabikáékat egy szaunára, de ők azt mondták, hogy inkább holnap délelőtt jönnek. Leáztattam egy nagy adag bélyeget és le is préseltem őket. Meghallgattuk Orbán Viktor évértékelő beszédét. Ha tárgyilagos szeretnék lenni, akkor azt mondanám, hogy lehet, hogy nem mindenhol a való igazat mondta és voltak dolgok, amiről kellett volna, de nem beszélt, viszont egy biztos: - leszámítva azt, hogy egy idézetet Regen elnöknek tulajdonított, miközben szerintem nem is Regen elnök mondta -, Orbán Viktor kitűnő politikus és kitűnő szónok. Aki ezt tagadja, az negatívan elfogult vele szemben. Ezt abból is lehetett látni, hogy a publikum végig tátott szájjal hallgatta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése