2015. július 7., kedd

A reggeli a nagyinál és indulás Csopakra

Reggel hét óra előtt ébredtem, de azt már akkor láttam, hogy ebből nem lesz hét órai indulás. 

Felkeltettem Áront, de nem sürgettem, mert nem kerget minket a tatár. Nem is reggeliztünk, mert a nagyi azt mondta, finom reggelivel vár minket.

Nyolc körül mindent bezártunk, Mannának pedig mondtam, hogy kora délután jövök vissza, addig maradjon a kertben. Szerintem megértette.

Először a Gazdagréti térre mentünk. Áron szeretett volna a sporttáskából mindent átpakolni a kis gurulós bőröndbe.
Kiszálláskor azzal kezdtünk, hogy Áron is megnézte a smaragdfa csemetét, amit Emőkével ültettünk a nagy füves rét közepére.

Utána Áron pakolt, engem pedig megkért, hogy amíg pakol, addig vegyek a CBA-ban ásványvizet és Piroska szörpöt, hogy tudjak neki készíteni innivalót az útra. 

Közben bementem az orvosi rendelőbe és kértem Lenkétől egy receptet. Kérdésére, hogy mi történt az angiológián, elmondtam, hogy elhajtottak, mert ez a sebészetre tartozik. Remélem, hogy nem sértettem ezzel meg senkit.

Elkészítettem az innivalót és Emőke Áronnal bepakolták a sporttáskába a nagyi számítógépét, mert így Áronnal ketten könnyen tudjuk felvinni Nóra nagyinak az emeletre. 

Elbúcsúztunk Emőkétől és indultunk.

Nagyi nagyon örült a jövetelünknek. Áront régen látta. Kérdezte, hogy mit kérünk. Mondtam neki, hogy reggelit, amit tegnap megígért, mert nem reggeliztünk.
Miért nem szóltatok, akkor vettem volna tejet meg kenyeret?

Nagyi, tegnap este felhívtunk és akkor megbeszéltük, hogy reggelivel vársz minket.

Elfelejtette és most ideges, hogy mit tud adni nekünk enni. Áron elkezdte összedugdosni az új beszerzésű számítógépet, de a monitor nem észlelte, hogy kapna valami jelet. 

Megígértem, hogy a jövő héten megjelenek és megpróbálom életre kelteni az egész hóbelevancot.

½ 11-re értünk a Déli pályaudvarra. Megvettem Áronnak a vonatjegyét és vártuk, hogy megjöjjön a Szombathelyre induló gyors. 

Azt még megvártam, hogy Áron felüljön a vonatra, érzékeny búcsú, majd felhívtam S. Ágnest, hogy a gyors, amivel Áron megy 12:30-kor indul és 13:56-kor érkezik Veszprémbe.

Dömsödön kiváltottam a gyógyszert és elmentem a Szépséghibás boltba érdeklődni, hogy mi van a hűtőszekrényünkkel. Megnyugtattak, hogy javítás alatt áll és amint készen lesz, hívnak és kiszállítják.

Közben érdeklődtem, hogy mennyibe kerülne egy 100 kb. liter kapacitású szépséghibás hűtőláda. Hát az olyan 50-60.000.- forint fele jár. Egyúttal vettem egy vezeték nélküli kapucsengőt, amit ugyan nem tudtam kifizetni, mert hitelkártyát nem fogadnak el, de majd megadom.

Az ócskásnál is megnéztem egy régi használt, de tökéletesen működő 106 literes Zanussi fagyasztóládát. 20.000.- forintot kértek érte és már van is egy jelentkező, de az nem biztos. Holnap erre nézek – mondtam – és ha nem viszik el, akkor én adok érte 15.000.- forintot.

Bármilyen hihetetlen, amikor begurultam a bázison a kertbe, Manna elém jött és üdvözölt.

Embertelen hőség van. Szerencsére, illetve a szigetelésnek köszönhetően a házban nagyon kellemes hűvös fogadott. Igaz, hogy a felső szinten már nem ilyen rózsás a helyzet, de egy üveg behűtött sör és a bekapcsolt klíma mellett ott is kellemes a klíma.

Áron telefonált, hogy szerencsésen megérkezett és már Csopakon van. Az nem derült ki ezt a hívást magától tette-e, de nagyon jól esett.

Készítettem a csengőnek egy szerelő lapot.

Mannának adtam enni és inni és felmentem rendezni a lepréselt bélyegeket. Manna is feljött, de csupán azért, hogy megköszönje a kaját és aludjon egy sort valamelyik takaró alatt.

Mire egy jó adag bélyeg rendezésével végeztem, már lement a nap és mehettem locsolni. Ha nem locsolnék minden nap, szerintem a növények elpusztulnának  ettől a szárazsággal párosult hőségtől.


Mire megírtam a mai nap történéseit, már elmúlt kilenc óra. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése