2015. július 18., szombat

Meghozták a hűtőt

„Ha kedd, akkor az Belgium”, ha szombat, akkor piac. (Amióta a mozik 1969-ben bemutatták ezt a remek szatírát, a film címe bevonult a köznyelvbe).

Nem vettem sok mindent, csak tojást, néhány szem paradicsomot, mert a hazaiból az érettek elfogytak, újhagymát és Klári javaslatára lepkefogót, mert az éléskamrában kikeltek és ide-oda röpködnek a molylepkék.

Vettem még 3 dobozos Kozelt és irány haza.

Éppen akkor kanyarodtam be a kertbe, amikor jött Jani (a Szépséghibás üzlet gépkocsivezetője), hogy 1 óra után, hozná a hűtőt, itthon leszek-e.

Eddig sikerült elmismásolni a magamnak beadandó injekciót, de a reggeli készítésénél magamra szóltam, hogy addig nincs reggeli, amíg  a traxiparint be nem adtam.

Megtörtént a szúrás, készülhetett a reggeli. Bundás kenyérre vékonyra szelt sült angol szalonna, ráolvasztva kék sajt, hozzá paradicsom, paprika, lila hagyma és újhagyma, majd tejeskávé.

A főúri reggeli élményét az árnyékolta be, hogy észrevettem az autó jobboldalán végig két mély vandál karcolást. Szörnyű, hogy olyan világban élünk, ahol egy ekkora öncélú károkozás (a lakatos szerint kb. 100.000.- forint) valakinek örömöt jelent.

Rábeszéltem magam egy kis fűnyírásra.

½ 1 fele elkezdtem kirámolni mindent a cserehűtőből. A mélyhűtő tartalma ment a fagyasztóládába, a többi pedig csak úgy ki az asztalra, úgy, hogy amikor Jani meghozta a mi hűtőnket, a csere hűtőt már vihette is.

Még egyszer lecsutakoltam a hűtőbe beszerelendő fiókokat. A mélyhűtő részt is ki kellett takarítanom, mert az egy hónap alatt ugyancsak bepenészedett. 

Egyelőre csak az asztalon lévő cuccokat pakoltam vissza, mert a mélyhűtött dolgok jó helyen voltak a fagyasztó ládában.

Olyan a hőség, hogy úgy döntöttem, megint megúsztatom a karom. Kimentem a Dunára, de láttam, hogy az Imre Laci fia ott horgászik a stégünkön, gondoltam, nem zavarom, átmegyek a Gáborékhoz.
 Elmondtam a jó híreket (salsás hekk és a visszakerült hűtő), de elmeséltem az autó végigkarcolását is.
Úsztam egy kímélő hosszt. Nagyon jól esett a karomnak.

Közben Gábor bement kávét főzni és azt kint szervírozta a stégen.

A saját készítésű vitorlásának építése egészen jól halad. Gábor a hajó minden részletében alapos munkát végez. Megkonzultáltunk egy-két részletet a következő építési fázisokról. Most már csak csinálnia kellene. 

Megnéztem az új BOSCH fúrógépét.
Késő délután melegítettem meg az ebédünket. A zöldséglevesből majdnem minden aprólékot odaadtam Mannának, de persze azt cselesen vegyítettem száraz táppal, ráöntve két-három kanál levest. Manna megköszönte és elégedetten ment világgá.


A meteorológia hiába jósolta, hogy ma még lesz egy nagy zivatar, nem bíztam benne és ezért nagy locsolást rendeztem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése