2015. július 1., szerda

Áron bizonyítványa

Arra ébredtem, hogy a jobb felkaromon az érzékeny rész megdagadt, megkeményedett és a színe lilásra váltott. Egyáltalán nem volt egy megnyugtató látvány. Elhatároztam, hogy ma ezt megfogom mutatni egy orvosnak.

Felkelés után készítettem magamnak egy kis reggelit, kirámoltam a mosogatógépet, majd elindultam Áron iskolájába átvenni a bizonyítványát.

Lefele menet vittem magammal az 5 literes butykost tele állott vízzel. Megnéztem a császárfa csemeténket és a tövénél ráöntöttem az 5 liter vizet. Kihívtam a nőt a nyugger irodából, hogy eldicsekedjek, mit ültettünk tegnap, de ezzel elkéstem, mert mint mondta, reggel az volt az első dolga, hogy megnézze. Átadtam neki az üres palackot és elmondtam a használati utasítást. Mindig reggel és mindig állott vízzel locsolni.

A 8-as busszal és az 59-es villamossal mentem a suliba, ahogyan ezt Árontól tanultam, hogy ez a legjobb. 

Miután átvettem a bizonyítványt, nyugalmat erőltettem magamra, leültem egy padra és fellapoztam a VII.a-ban elért eredményeit. Se nem jó, se nem rossz. Ami nem tetszett, az a Magyar Irodalom „közepes”, valamint a matek és a kémia „jó”, mert mindkét tanár szerint ezekből ő a legjobbak közé tartozik az osztályban. Csak hát a hanyagsága. 

Elhatároztam, hogy elfogom mondani a véleményem, de csak emiatt nem fogom elrontani a nyaralását. Ha meg tudom győzni arról, hogy neki jó lenne, ha felvennék egy neki is tetsző középiskolába, akkor jó, ha pedig nem, akkor bennem van a hiba.

Onnan a Fehérvári úti SZTK-ba mentem a karom miatt, s bár Emőke tegnap mondta, hogy a Semmelweis emléknap miatt ma minden egészségügyi intézmény zárva van, mégis megtettem ezt a fölösleges utat.

Hazaérve egy csepp jó hír fogadott: a német nyugdíjamat, mint minden évben, úgy most is (2,1 %-kal) emelték. Az összeg jelentéktelen, de a gesztus jól esik.

Úgy ültem le a blogot írni, hogy közben be legyen borogatva a jobb felkarom. Egy idő után úgy éreztem, hogy már eleget borogattam, eleget pihentettem, kiteregettem a tegnapi nagymosást.

Kicsit Duolingo-ztam, de Takács Gabikát nem tudtam utolérni, majd felhívtam Ellit, hogy tudna-e fogadni. Azt mondta köszörülés közben, hogy ½ 5-re mehetek.

Pár perccel később érkeztem. Nagyon rendbe tette a lábamat, de csak részben engedte kifizetni, mert szerinte a múltkor rosszul számoltuk el a LED izzókat. A vacsorához adott néhány  vöröshagymát és mi több, a nagyinak megvettem tőle a régi asztali számítógépét.

Amint hazaértem elkezdtem készíteni a vacsorát. Megvan a két legfontosabb alapanyag, a vöröshagyma és a sertés köröm. Hosszú főzés után elkészült a körömpörkölt. 

Szerencsére a tálalásnál találtam a hűtőben hozzávaló kovászos uborkát.

A körömpörkölt előtt egy kupica Sligovica és utána egy dobozos sör.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése